Να μην βιάζονται κάλεσε Πρόεδρο – Υπ. Δικαιοσύνης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για τις φωτογραφίες

16:54 16/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Να μην βιάζονται να εξαγάγουν συμπεράσματα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σε σχέση με φωτογραφίες από στρατιωτική εκπαίδευση πολιτών, που ο ίδιος είχε δώσει στον Ιωνά Νικολάου και ερευνά η Αστυνομία, διερωτώμενος, επίσης, κατά πόσο δεν θα έπρεπε να ανησυχεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη στιγμή που το ίδιο το ΕΛΑΜ παραδέχεται ότι είναι η Χρυσή Αυγή

της Κύπρου και να διατάξει σε βάθος έρευνα του συγκεκριμένου ζητήματος.

Κληθείς να σχολιάσει στο πλαίσιο σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης εφ’ όλης της ύλης, δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» σχετικά με τις φωτογραφίες που παρέδωσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Κυπριανού , έκανε λόγο για «βεβιασμένο» του Προέδρου της Δημοκρατίας «να πει ότι τα στοιχεία που έχει δώσει στον Υπουργό Δικαιοσύνης και η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχουν αποδείξει τίποτε το επιλήψιμο ή το παράνομο».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι συνομίλησε σήμερα το πρωί με τον επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο οποίος του είπε ότι «κάθε άλλο παρά έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και κάθε άλλο παρά η εικόνα των μέχρι σήμερα ευρημάτων αντικατοπτρίζεται στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας» και ότι «οι έρευνες συνεχίζονται, έχουν επισημανθεί σημαντικά στοιχεία και αναμένεται η ολοκλήρωση των ερευνών για να δουν ποια θα είναι η συνολική εικόνα από τη διερεύνηση του όλου θέματος».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης «να μην βιάζονται να εξαγάγουν συμπεράσματα».

Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε παράλληλα ότι ο ίδιος είχε πει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι μέρος του φωτογραφικού υλικού που του παρέδωσε αφορά ασκήσεις με τη χρησιμοποίηση όπλων του παιχνιδιού paintball. «Δεν είναι κάτι το νέο για μένα αυτό», είπε και κάλεσε όλους να αναμένουν την ολοκλήρωση των ερευνών για να εξαγάγουν συμπεράσματα για το συγκεκριμένο θέμα.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά, κατά τη δημοσιογράφο, του Προέδρου Αναστασιάδη σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ ότι οι φωτογραφίες λήφθηκαν κατά τη χρονική περίοδο που βρισκόταν το ΑΚΕΛ στην εξουσία και ότι από τη στιγμή που δεν προέβη ο τότε Πρόεδρος σε οποιαδήποτε κίνηση γιατί να το κάμει τώρα ο ίδιος, ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε κατά πόσο δεν θα πρέπει να διερευνηθεί το θέμα επειδή το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από άλλη εποχή.

«Εμένα μου ηχεί λίγο παράξενο αν είπε τέτοιο πράγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σημασία δεν έχει πότε έχει ληφθεί το φωτογραφικό υλικό αλλά κατά πόσο αυτά τα πράγματα αφορούν παράνομες δραστηριότητες ή όχι» είπε, αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ είχε τότε ζητήσει από την Αστυνομία τη διεξαγωγή έρευνας αλλά και πως το ότι δεν έγινε τελικά έρευνα δεν θα πρέπει να συνιστά επιχείρημα για να μην διεξαχθεί σήμερα η έρευνα.

Διερωτήθηκε ακόμη κατά πόσο δεν θα έπρεπε να ανησυχεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη στιγμή που το ίδιο το ΕΛΑΜ παραδέχεται ότι είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου και να διατάξει σε βάθος έρευνα του συγκεκριμένου ζητήματος.

Διευκρίνισε τέλος ότι είναι ένα μέρος του φωτογραφικού υλικού που έχει να κάνει με paintball και όχι όλο το υλικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα