Να τερματίσει τις διχαστικές δηλώσεις, καλεί τον Πρόεδρο ο Αναστασιάδης

13:06 3/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι η ώρα για ενωτικές πολιτικές και όχι διχαστικές δηλώσεις και καλό θα ήταν να σταματήσουν οι διχαστικές αναφορές που προέρχονται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς για τις προεδρικές εκλογές, είπε ότι η παρούσα χρονιά δεν είναι χρονιά προεδρικών και ότι χρονιά των προεδρικών είναι το 2013.

Μιλώντας

στο περιθώριο επισκέψεών του σε στρατόπεδα της ΕΦ και της ΕΛΔΥΚ και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι ”αφού εγείρετε (οι δημοσιογράφοι) το θέμα της προεδρολογίας, γιατί το έθιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν χρειάζετο να το πει δημόσια, θα μπορούσε να απευθυνθεί στη σύζυγό του και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να τους πει να σταματήσουν να προεδρολογούν».

Είπε ότι είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική με υπευθυνότητα και αυτό δεν σημαίνει προεδρολογία.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ούτε και είναι βεβαίως δυνατό να αναμένει ο Πρόεδρος ότι θα φιμώσει τα κόμματα γιατί τάχα μπορεί να παρατηρηθεί πολυδιάσπαση».

«Θέλω να υποδείξω κάτι, από τις 15 Δεκεμβρίου αυτός που θέλει την ενότητα δεν σταματά να αποκαλεί καταστροφική την πολιτική της αντιπολίτευσης, μιλώντας είτε σε παιδιά, είτε σε γέροντες, είτε σε στρατιώτες , που θα έπρεπε να ήταν πολύ προσεκτικός ιδιαίτερα όταν απευθύνεται στα στρατευμένα νιάτα, να πολιτικολογεί, κατηγορώντας την αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «εκείνη που ασκεί πολιτική είναι η Κυβέρνηση και όχι η αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση μέχρι σήμερα στάθηκε όσο κανένας στο ύψος και στο επίπεδο ευθύνης που αναμένεται λογικά, περάσαμε και τα λογικά όρια».

«Δώσαμε στήριξη και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πολιτικές ανεξάρτητα αν θα έχουμε προεδρικές εκλογές ή όχι, που είναι ωφέλιμες προς τον τόπο, μακάρι να το συνειδητοποιήσει ο Πρόεδρος και να πολιτεύεται κατά τρόπο που θα είναι ωφέλιμος, θα δει ότι δεν μας επηρεάζουν οι προσεχείς προεδρικές εκλογές και καλά είναι να σταματήσουν αυτές οι διχαστικές αναφορές που προέρχονται από τον ίδιο, είναι η ώρα για ενωτικές πολιτικές και όχι για διχαστικές δηλώσεις», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

Φυσικό αέριο 

Ερωτηθείς για το θέμα του φυσικού αερίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απηύθυνε έκκληση να επιδιωχθεί «η μεγαλύτερη δυνατή συλλογική συνέργεια, έτσι ώστε να ληφθούν αποφάσεις που δεν αφορούν μόνο την παρούσα γενιά ή την παρούσα κυβέρνηση, αλλά και το μέλλον αυτού του τόπου».

«Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι για τόσο μεγάλα εθνικά θέματα δεν αρκεί η σοφία του ενός ή των ολίγων αλλά των πολλών», είπε.

Βρετανικές Βάσεις-Επεισόδια

Σε ερώτηση εξάλλου για τα επεισόδια χθες βράδυ στις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι και κατά πόσο αυτή την περίοδο είναι εθνικά ωφέλιμες ενέργειες κατά της παρουσίας των Βάσεων στη Κύπρο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η ανάληψη πρωτοβουλιών από μεμονωμένες ομάδες «δεν ωφελεί τις ευρύτερες επιδιώξεις ενός κράτους ή ενός λαού, όταν ιδιαίτερα αντιμετωπίζει την ίδια ώρα το μέγιστο των πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα