Νέα ακρόαση το Φεβρουάριο για τον πενταπλό φόνο στην Αγ. Νάπα

12:13 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν παραδέχθηκαν ενοχή στις 8 συνολικά κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σήμερα από την Κατηγορούσα Αρχή, οι δύο Ελλαδίτες Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, 29 ετών, και Αναστάσιος Τσεχιλίδης, 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για φόνο εκ προμελέτης, παράνομη μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Συγκεκριμένα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα, οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης κατηγορήθηκαν για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή στις 23 Ιουνίου

στην Αγία Νάπα, της επαρχίας Αμμοχώστου εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη, Μάριου Καραολή, Γιώργου Γεωργίου, Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα.

Επίσης κατηγορήθηκαν για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Κατά τη σημερινή έναρξη της διαδικασίας, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι δικαιολογείται η έκδοση διατάγματος νομικής αρωγής που ζήτησε στην προηγούμενη δικάσιμο, ο δεύτερος κατηγορούμενος Αναστάσιος Τσεχιλίδης και ορίστηκε δικηγόρος υπεράσπισής του.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής όρισε τις ημερομηνίες 6 και 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 09.30 το πρωί για ακρόαση της υπόθεσης.

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως οι δύο κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι το αίτημα είναι δικαιολογημένο λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και διέταξε την παραμονή των δύο υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

Οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφεραν χειροπέδες και είχαν συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, άγνωστοι σκότωσαν εν ψυχρώ πέντε άτομα, δύο από τη Λευκωσία, τους Φίλιππο Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριο Καραολή 28 ετών, τον Γιώργο Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και τους Ρουμάνους Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάτα 33 ετών. Οι τέσσερις από τους φονευθέντες εργάζονταν ως φρουροί επιχειρηματία της επαρχίας Αμμοχώστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα