Νέα χειρουργική τεχνική για τον καρκίνο στο πάγκρεας

15:33 17/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος δημιουργεί η εφαρμογή μιας πρωτοπόρου επαναστατικής χειρουργικής τεχνικής που δίνει την δυνατότητα να αφαιρούνται, σε ορισμένους ασθενείς, οι μέχρι σήμερα «ανεγχείρητοι καρκινικοί όγκοι» και να επιμηκύνεται το προσδόκιμο επιβίωσης τους.

Μάλιστα η νέα επαναστατική χειρουργική τεχνική, η οποία εφαρμοζόταν μόλις μόνο σε δέκα κέντρα του εξωτερικού (επτά στην Αμερική και τρία στην Ευρώπη), τώρα εφαρμόζεται και στην χώρα μας από Έλληνα χειρουργό.

«Πράγματι εφαρμόζουμε

τη νέα χειρουργική τεχνική και στην Ελλάδα με άριστα αποτελέσματα» τονίζει ο επίκουρος καθηγητής χειρουργικής, Mayo Clinic κ Γρηγόρης Τσιώτος.

Όπως εξηγεί ο διαπρεπής Έλληνας επιστήμονας, με οκταετή θητεία στην παγκοσμίου φήμης αμερικανική κλινική Mayo Clinic, μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο καρκίνος του παγκρέατος που επεκτείνεται στην πυλαία φλέβα, εθεωρείτο μη χειρουργήσιμος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε παγκόσμιο επίπεδο εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς να πεθαίνουν κάθε χρόνο χωρίς να έχουν χειρουργηθεί.

Η νέα επαναστατική χειρουργική τεχνική άνοιξε τον δρόμο με αποτέλεσμα σήμερα πολλοί όγκοι στο πάγκρεας, που εθεωρούντο από πολλούς χειρουργούς «ανεγχείρητοι», να είναι πλέον εγχειρήσιμοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, εφαρμογής της επαναστατικής χειρουργικής τεχνικής, είναι μια…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα