Νέα διαμαρτυρία καταστηματαρχών στην Πάφο

13:47 9/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Eκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν για τέταρτο συνεχόμενο Σάββατο, οι καταστηματάρχες της λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων που θα επηρεαστούν από τα έργα ανάπλασης της λεωφόρου που θα ξεκινήσουν με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει τον Μάρτιο.

Ο Μιχάλης Μιχαήλ πρόεδρος του ΣΤΕΤ , του Συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων Τάφοι των Βασιλέων, ανέφερε πως ο δρόμος θα πρέπει να διατηρήσει την εμπορικότητα του. Ο κ Μιχαήλ επανέλαβε πως οι καταστηματάρχες της περιοχής αξιώνουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

τους, την κατασκευή πεζοδρομίων κατά μήκος του οδικού δικτύου τα οποία σήμερα όπως ανέφερε, είναι ανύπαρκτα, την ηλεκτροφώτιση της περιοχής , την δημιουργία χώρων πρασίνου και στάθμευσης , επαρκείς διαβάσεις πεζών, όχι τετραπλής κατεύθυνσης οδικό δίκτυο στην κατοικημένη περιοχή, σταθμό λεωφορείων στο κέντρο της λεωφόρου για να μπορεί να διακινείται κόσμος στην περιοχή.

Επίσης αξιώνουν την καταβολή αποζημιώσεων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων ειδικά κατά μήκος του δρόμου, αλλά και την εξεύρεση εναλλακτικού χώρου μετακίνησης , για ίσο δικαίωμα μεταφοράς των επιχειρήσεων σε άλλη περιοχή.

Εξάλλου ο Αντώνης Χατζηκωστής καταστηματάρχης της περιοχής ανέφερε πως το έργο σχεδιάστηκε πριν 27 χρόνια χωρίς να γίνει μελέτη βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Ο δρόμος όπως έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί συνέχισε « θα κλείσει όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις , όπως έγινε στην Λεωφόρο Αγλαντζιάς και στη Λεωφόρο Στροβόλου». Ο κ Χατζηκωστής πρόσθεσε επίσης πως σ’ αυτό το δρόμο διακινούνται 2 χιλιάδες τουρίστες κατά την τουριστική περίοδο .

Keywords
Τυχαία Θέματα