Νέα έρευνα υποδεικνύει πως ο κρόκος του αυγού σκληραίνει τις αρτηρίες όσο και το κάπνισμα

16:41 19/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο κρόκος του αυγού μπορεί να σκληρύνει τις αρτηρίες σχεδόν όσο το κάπνισμα, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Ο ερευνητής Dr. David Spence, του Western University in London, στο Οντάριο, δήλωσε ότι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο για αγγειακή νόσο δεν θα πρέπει να καταναλώνουν κρόκους.

Υπέδειξε ότι η χοληστερόλη που βρίσκεται στον κρόκο μπορεί ακόμα να φράξει την καρωτίδα, που φτάνει στον εγκέφαλο, αυξάνοντας τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Spence δήλωσε ότι η πλάκα στην καρωτίδα αυξάνεται με την ηλικία, έτσι οι μόνοι που μπορούν να καταναλώσουν κρόκο χωρίς τιμωρία είναι όσοι γνωρίζουν ότι θα πεθάνουν νέοι από άλλη αιτία εκτός της αγγειακής νόσου.

Η ερευνητική ομάδα συνέλεξε στοιχεία 1.200 αντρών που λάμβαναν μέρος σε πρωτοβουλία που στόχευε στη μείωση των καρδιοπαθειών….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα