Νέα στοιχεία και νέα έκκληση για τη μικρή Μαντλίν μέσω του BBC

07:57 15/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Περισσότερες πληροφορίες για τον άνδρα που αναζητούν ως νέο ύποπτο για την απαγωγή της μικρής Μάντλιν ΜακΚαν έδωσαν οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Crimewatch του BBC τη νύχτα της Δευτέρας.

Η εκπομπή παρουσίασε νέες πληροφορίες της Σκότλαντ Γιαρντ, οι οποίες συνδυάζονται με την αναθεώρηση της σπουδαιότητας των γεγονότων που έχουν καταγραφεί από μαρτυρίες, καθώς το ενδιαφέρον των αρχών έχει πια μετατοπιστεί πιο αργά εκείνη τη νύχτα από την ώρα στην οποία αρχικά είχε δοθεί έμφαση.

Η

Μάντλιν ΜακΚαν εξαφανίστηκε από το θέρετρο Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας όπου παραθέριζε με την οικογένειά της το Μάιο του 2007, όταν ήταν τριών ετών.

Η βρετανική αστυνομία δημοσιοποίησε δύο ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες του υπόπτου ως δράστη της απαγωγής ζητώντας από οποιονδήποτε τον έχει δει να επικοινωνήσει με τις αρχές. Οι φωτογραφίες βασίζονται στις περιγραφές φίλης των ΜακΚαν που είδε έναν άνδρα να κουβαλά ένα ξανθό κορίτσι με κατεύθυνση προς την παραλία, περίπου 500 μέτρα από το διαμέρισμα που διέμενε η Μάντλιν, οι γονείς και τα αδέρφια της.

Αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε ότι ο προηγούμενος βασικός ύποπτος που είχε θεαθεί επίσης να κρατά ένα μικρό κορίτσι στην αγκαλιά του στην ίδια περιοχή αποδείχθηκε «σχεδόν με βεβαιότητα» ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Αυτή η διαπίστωση χαρακτηρίστηκε ως «στιγμή αποκάλυψης».

Οι δύο άνδρες εθεάθησαν με διαφορά 45 λεπτών, χρονική διάρκεια που έχει διευρύνει το πεδίο των ερευνών. Η εκπομπή παρουσίασε ακόμα τέσσερις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες ανδρών που φέρονται να είχαν ύποπτη συμπεριφορά στην περιοχή, σύμφωνα με μάρτυρες.

Διατυπώθηκαν επίσης νέες θεωρίες για την εξαφάνιση, με αυτήν της προσχεδιασμένης απαγωγής να θεωρείται πολύ πιθανή. Αναφέρθηκε επίσης ότι ίσως η Μαντλίν να βρέθηκε ενώπιον διαρρηκτών ή να έχει απαχθεί από ανθρώπους που προσποιούνταν εκπροσώπους οργανώσεων αρωγής επισκεπτόμενοι σπίτια.

Τα νέα στοιχεία θα προβληθούν επίσης στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στην Ιρλανδία, καθώς το συγκεκριμένο θέρετρο είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών από αυτές τις χώρες.

Η Σκότλαντ Γιαρντ είπε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν, αλλά πως ακόμα και ένα πρόσθετο στοιχείο ίσως αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

Η πορτογαλική αστυνομία εγκατέλειψε την υπόθεση, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών είχε χαρακτηρίσει επισήμως ως υπόπτους τους γονείς της Μάντλιν, χαρακτηρισμός που αργότερα ανακλήθηκε. Το 2011, μετά από προσωπική έκκληση του ζεύγους ΜακΚαν στον πρωθυπουργό Κάμερον, η Σκότλαντ Γιαρντ ανέλαβε να επαναρχίσει τις έρευνες και την επανεξέταση όλων των συγκεντρωθέντων στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα