Νέα συνάντηση Λιλλήκα-Οικολόγων

16:04 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέα συνάντηση είχαν σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας και το Κίνημα Οικολόγων, κατά την οποία συνέχισαν το μεταξύ τους διάλογο ενόψει προεδρικών εκλογών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό του επιτελείο, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία των Οικολόγων για τα αποτελέσματα του Έκτακτου Παγκύπριο Συνεδρίου του Κινήματος, βάσει των οποίων η πλειοψηφία της βάσης του Κινήματος τάσσεται υπέρ της υποστήριξης του κ. Λιλλήκα.

Συζητήθηκαν επίσης θέσεις του υποψηφίου προέδρου σε συγκεκριμένα ζητήματα για τις οποίες το Κίνημα

Οικολόγων ζήτησε διευκρινίσεις.

«Κατά την άποψή μου υπάρχουν πραγματικές συγκλίσεις, σημαντικές, σε όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο με το Κίνημα των Οικολόγων, συγκλίσεις που προϋπήρχαν και επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά και οι οποίες έχουν αναδειχθεί από την ίδια τη ζωή» ανέφερε ο κ. Λιλλήκας.

Ευελπιστώ, πρόσθεσε, «ότι θα συνεχίσουμε αυτόν το διάλογο και ασφαλώς ευελπιστώ ότι η ανεξάρτητη υποψηφιότητά μας μπορεί να τύχει της υποστήριξης του Κινήματος των Οικολόγων». Ο Γιώργος Λιλλήκας εξέφρασε εμπιστοσύνη προς το Κίνημα Οικολόγων και σεβασμό προς τις διαδικασίες μέσω των οποίων το Κίνημα θα καταλήξει στην τελική του απόφαση.

Η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου είπε ότι συζητήθηκαν σε βάθος αρκετές από τις θέσεις του Κινήματος, αλλά και ζητήματα που απασχολούν τον κάθε Κύπριο πολίτη, κυρίως το Κυπριακό, η οικονομία και τα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και περιβάλλοντος.

Οπως είπε, το Κίνημα έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα του Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου, κατά το οποίο τοποθετήθηκαν τα μέλη μέσα από την κάλπη, η οποία κατέδειξε ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα είχε προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων. «Ως ηγεσία οφείλουμε να ακολουθούμε τα βήματα τα οποία μας δείχνει η βάση του Κινήματος για λόγους σεβασμού και συνοχής» είπε η Ιωάννα Παναγιώτου.

Πρόσθεσε ότι η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα και η υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη θα τεθούν στην ψηφοφορία της εκλογικής συνδιάσκεψης της 4ης Νοεμβρίου για να επιλέξουν τα μέλη τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει το Κίνημα. Η κ. Παναγιώτου υπενθύμισε ότι ο υποψήφιος που θα υποστηριχτεί από το Κίνημα θα πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό πέραν του 60% στην εκλογική συνδιάσκεψη.

«Επικίνδυνη η καταγραφή των συγκλίσεων»

—————

«Δεν με δεσμεύουν οι μονομερείς υποχωρήσεις που έχουμε προβεί και γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη η καταγραφή τους» δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος, κληθείς να σχολιάσει ότι προχωρούν οι διεργασίες για την καταγραφή των συγκλίσεων που υπήρξαν μέχρι τη διακοπή των συνομιλιών στο Κυπριακό.

«Πολύ φοβάμαι ότι μέσα από αυτή θα γίνει προσπάθεια να επικυρωθούν (οι συγκλίσεις) μέσα από το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ερχόμενου Δεκεμβρίου που θα αφορά την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα καταστροφικό διότι αυτές οι λεγόμενες συγκλίσεις δεν είναι τίποτε άλλο από τις δικές μας μονομερείς υποχωρήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα