Νέα συνεδρία στο Δήμο Πάφου για το Συμβούλιο “ΠΑΦΟΣ 2017″

12:19 16/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διαφωνίες προέκυψαν χθες βράδυ στην ειδική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ασχολήθηκε με τη σύσταση του Συμβουλίου του «Πάφος 2017», που θα διαχειρισθεί όλες τις υποθέσεις που αφορούν στην ανάληψη του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από το Δήμο Πάφου.
Μέλη των συνεργαζόμενων δημοτικών ομάδων του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ συντάχθηκαν με τις υπόλοιπες δημοτικές ομάδες, απορρίπτοντας επί του παρόντος την πρόταση του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα να ηγηθεί της επιτροπής, με το αιτιολογικό ότι στο

φάκελο διεκδίκησης η εισήγηση της Πάφου είναι ότι στην επιτροπή αυτή δεν θα περιλαμβάνονται εκλελεγμένα άτομα αλλά τεχνοκράτες. Το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση εντός δέκα περίπου ημερών προκειμένου να υπάρξει κατάληξη.
Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη συμβολή των Γερμανών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι παρέστησαν στην ειδική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, που ασχολήθηκε με το θέμα της σύστασης του Οργανισμού Πάφος 2017, ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ Νίκος Σιμμιλίδης. Μας έχουν διαφωτίσει στις πολλές ερωτήσεις που έχουμε υποβάλει σε μια προσπάθεια λήψης των σωστότερων αποφάσεων, είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Σιμμιλίδη, τα περισσότερα μέλη τάχθηκαν υπέρ της αναβολής της συζήτησης ώστε να  μελετηθούν οι απαντήσεις που έδωσαν οι εμπειρογνώμονες. Ο Δήμος Πάφου, είπε, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση της εταιρείας με μόνο μέτοχο τον ίδιο, και μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί θα ληφθεί απόφαση για τη μετατροπή της εταιρείας σε πολυμετοχική βάσει των προνοιών του Bid Book, στην οποία θα συμμετέχουν και άλλοι φορείς όπως οι δήμαρχοι των άλλων Δήμων, εκπρόσωπος του ΕΒΕ Πάφου και της Ένωσης Κοινοτήτων.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής ανέφερε πως στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίας εκφράστηκαν δύο διαφορετικές τοποθετήσεις, λέγοντας ότι κατά την επόμενη συνεδρία θα πρέπει να διεξαχθεί ψηφοφορία. Ο κ. Σιαηλής ανέφερε πως δεν τον ευχαριστεί στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας να χρειαστούν τα μέλη να προχωρούν σε ψηφοφορίες και πρόσθεσε πως οι αποφάσεις θα έπρεπε να ήταν ομόφωνες.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ διαφώνησε επίσης με την πρόταση του Δημάρχου τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και προς τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το Οργανισμό  του Πάφος  2017. Από την Επιτροπή των Δημοτών, συνέχισε, απουσιάζουν παντελώς οι εθελοντές που πρόσφεραν τις  υπηρεσίες τους. Επίσης από την Επιτροπή Παρακολούθησης λείπει παντελώς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού . Εμείς, είπε, τασσόμαστε υπέρ της τοποθέτησης εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στην Επιτροπή Παρακολούθησης. Διαφώνησε επίσης με την πρόταση του Δημάρχου Πάφου να προεδρεύει ο ίδιος τόσο στην Επιτροπή Παρακολούθησης όσο και στην Επιτροπή των Δημοτών.

Συνεχάρη τέλος τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες που με την παρουσία τους στη χθεσινή ειδική συνεδρία απάντησαν πολλά ερωτήματα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εξάλλου ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε π

Keywords
Τυχαία Θέματα