Νέες πλημμύρες ενώ τη βροχή αναμένεται να διαδεχθεί το χιόνι στη Βρετανία

09:19 9/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μία ακόμα ημέρα με έντονη βροχόπτωση και πλημμύρες πέρασε η Βρετανία την Τετάρτη. Η βροχή, κυρίως στη νότια και δυτική Αγγλία, έπεσε σε έδαφος που αν δεν είναι ακόμα πλημμυρισμένο έχει ήδη δεχθεί τόσο μεγάλες ποσότητες νερού ώστε να μην μπορεί να απορροφήσει άλλο.

Από τις περίπου 100 προειδοποιήσεις για πλημμύρες που ήταν σε ισχύ την Τετάρτη, τρεις χαρακτηρίζονταν «σοβαρές», σημαίνοντας κίνδυνο για απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Οι πιο δυσοίωνες προειδοποιήσεις δικαιώθηκαν όταν ένα άνδρας ηλικίας περίπου

70 ετών σκοτώθηκε πέφτοντας με το ποδήλατό του σε πλημμυρισμένη περιοχή στην ευρύτερη περιοχή της Οξφόρδης. Από την αρχή της κακοκαιρίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οχτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία λόγω των ακραίων φαινομένων.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος η βροχή μετακινήθηκε βορειότερα, για να εξασθενήσει το βράδυ στην περισσότερη χώρα. Ωστόσο, για την κεντροδυτική Αγγλία και την Ουαλία η προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις παρατάθηκε έως τις 9 το πρωί τοπική της Πέμπτης.

Από το απόγευμα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχές θα ελαττωθούν, ωστόσο με τόσο νερό το προηγούμενο διάστημα το έδαφος θα χρειαστεί πολλές ημέρες για να στεγνώσει, με αποτέλεσμα και ελαφρύτερες βροχοπτώσεις να κρίνονται επικίνδυνες.

Από τη Δευτέρα οι αρχές προετοιμάζονται για κύμα ψύχους από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Δεν προβλέπονται οι ακραίες θερμοκρασίες των ΗΠΑ, αλλά αρκετές περιοχές θα δουν χιόνι και πάγο.

Εν τω μεταξύ, υπό το βάρος έντονων επικρίσεων για τις περικοπές στα αντιπλημμυρικά προγράμματα, ο πρωθυπουργός Κάμερον ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα διεξαγάγει έως το τέλος του μήνα έρευνα για την αντιπλημμυρική επάρκεια των αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα