Νέο τεστ προβλέπει σε 10 λεπτά τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού

08:23 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ενα νέο επαναστατικό τεστ που αναπτύχθηκε στη Βρετανία μπορεί να προβλέψει εάν μια γυναίκα θα γεννήσει πρόωρα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Το τεστ που αποτελεί «τέκνο» ειδικών του νοσοκομείου Guy’s and St Thomas’ μετρά τα επίπεδα μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης της κύησης.

Μείωση του χρόνου για αποτελέσματα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης μπορεί να σώσει πολλές γυναίκες αλλά και τα παιδιά τους με δεδομένο ότι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία περίπου ένα στα 13 βρέφη γεννιέται πρόωρα. Οι σημερινές εξετάσεις που προβλέπουν πότε θα γίνει ο τοκετός απαιτούν περί τα 25 λεπτά για να δώσουν αποτελέσματα ενώ η νέα εξέταση μειώνει αυτόν τον χρόνο σε μόλις 10 λεπτά.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του τεστ οι ειδικοί λαμβάνουν επίχρισμα από τον τράχηλο της μήτρας σε γυναίκες που εμφανίζουν συσπάσεις εβδομάδες πριν την κανονική ημερομηνία τοκετού. Μετρούν τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που είναι γνωστή ως εμβρυϊκή ινονεκτίνη (fetal fibronectin, Ffn) – η πρωτεΐνη αυτή παρουσιάζεται στις 22 εβδομάδες της κυήσεως καθώς και στο τέλος της. Εάν τα επίπεδα της ινονεκτίνης είναι υψηλά και η γυναίκα εμφανίζει πρόωρες συσπάσεις, τότε οι γιατροί καταλαβαίνουν ότι θα γεννήσει πρόωρα μέσα στο άμεσο προσεχές διάστημα….

Διαβάστε περισσότερα….

Keywords
Τυχαία Θέματα