Νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ στην Ελλάδα μετά την απόσυρση Gazprom

08:05 11/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θα επαναπροκηρυχθεί διαγωνισμός για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, ανακοίνωσε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Παπαγεωργίου, μετά την επίσημη γνωστοποίηση ότι ο αρχικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος μετά την απόσυρση την τελευταία στιγμή σχεδόν όλων των προσφορών, συμπεριλαμβανομένης αυτής της ρωσικής Gazprom που θεωρείτο

η επικρατέστερη για την εξαγορά της.

Ο κ. Παπαγεωργίου δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει επαναπροκήρυξη.

Η ελληνική κυβέρνηση, είπε, δεν γνωρίζει τους λόγους που οδήγησαν τη ρωσική εταιρεία σε αυτήν την απόφαση, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε καμία πρότερη ενημέρωση από ρωσικής πλευράς.

Επίσης σχολιάζοντας τις διαρροές από πλευράς Gazprom ότι δεν της δόθηκαν επαρκείς εγγυήσεις για την καταβολή των χρεωστούμενων προς τη ΔΕΠΑ, ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι στην ελεύθερη αγορά δεν γίνονται αγορές με κρατικές εγγυήσεις και ότι όλοι όσοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ είχαν ενημερωθεί επαρκώς για τα μέτρα που λαμβάνει η επιχείρηση για ν` αντιμετωπίσει τους οφειλέτες.

Η εξέλιξη με τη ΔΕΠΑ ως ένα βαθμό φαίνεται ότι θα επηρεάσει και την πορεία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ που κατέχουν ποσοστό στις μετοχές της εταιρείας. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος είπε ακόμα ότι θα εξεταστεί αν θα προχωρήσει κανονικά το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ή αν θα αναβληθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί πρώτα η αντίστοιχη διαδικασία στη ΔΕΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα