ΓΓ ΑΚΕΛ: Αν μας θέλουν, δεν πρέπει να αποφασίσουν για υποψήφιο

12:37 26/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Θέλω να καταστήσω κάτι ακόμα μια φορά ξεκάθαρο δεν πρόκειται να εγκλωβιστούμε σε τετελεσμένα τα οποία θα επιδιώξουν να διαμορφώσουν οι οποιοιδήποτε άλλοι». Αυτό ανέφερε από την Πάφο ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριακού, κληθείς να σχολιάσει τις διεργασίες του ενδιάμεσου χώρου για τις Προεδρικές και αν αυτές αναμένεται να δυσκολέψουν τη συνεργασία με το ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κυπρανού, είναι μια ισχυρή πολιτική

δύναμη στον τόπο, «έχει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και για τα ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό και για τα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία και όσοι θέλουν να συνεργαστούν με το ΑΚΕΛ θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συζητήσουν μαζί μας για τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου. Είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μας, από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του».

Σε ό,τι αφορά τις επαφές που είχε με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως κατάληξη. «Δεν είχαμε άλλη συνάντηση πέραν από τις συναντήσεις που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες».

Κληθείς να σχολιάσει εάν συζητείται το όνομα κάποιου υποψηφίου από την πλευρά του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι το πρώτο που θα πρέπει να συμφωνηθεί είναι το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η όποια συνεργασία. «Μετά θα επαναλάβω ότι υπάρχει σειρά από διαδικαστικά ζητήματα τα οποία αν δεν ξεκαθαρίσουν δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία, όπως δηλαδή ο συντονισμός μεταξύ των συνεργαζόμενων πολιτικών κομμάτων, η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, ο αλληλοσεβασμός που είναι απαραίτητος σε μια συνεργασία, όχι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν κάποιοι τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Όλα αυτά λοιπόν, αν δεν ξεκαθαρίσουν εμείς δεν συζητούμε κανένα όνομα», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση που θα έχουν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου την ερχόμενη βδομάδα και αν αυτή αποκλείει το ΑΚΕΛ από πιθανή συνεργασία, ο κ. Κυπριανού ανέφερε: «Θεωρώ ότι η προσπάθεια κάποιων να καταλήξουν κάπου και στη συνέχεια να συζητήσουν με το ΑΚΕΛ ουσιαστικά στέλνει το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρονται να συζητήσουν με το ΑΚΕΛ. Την ίδια στιγμή θέλω να ξεκαθαρίσουμε κάτι, ότι το ΑΚΕΛ προχωρά τις δικές του τις διαδικασίες, δεν περιμένει τους άλλους, έχουμε διαδικασίες οι οποίες είναι σε εξέλιξη, συνέρχονται τα σώματα του κόμματος, συζητούν , γίνονται χειρισμοί και την ερχόμενη εβδομάδα θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, όποιες και να είναι οι εξελίξεις, «εμείς θέλουμε αρχές Ιουνίου να ξεκινήσουμε την εσωκομματική διαδικασία. Είμαστε κόμμα πολύ δημοκρατικό, θα συζητήσουμε με τα κομματικά μέλη στις οργανώσεις βάσεις, θα ακούσουμε τις δικές τους απόψεις και θα επανέλθουμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Είναι δηλαδή μια χρονοβόρα διαδικασία, για αυτό όπως έχουμε πει, αρχές του Ιούνη, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες. Πρέπει να έχουμε καταλήξει με την πρόταση η οποία θα πάει στις Κομματικές Οργανώσεις Βάσεων», πρόσθεσε.
Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα