Νομοθετική ρύθμιση για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

09:47 1/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Στη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης ανά περιφέρεια θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση δια της μεθόδου της νομοθετικής ρύθμισης και μάλιστα η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι σταδιακά θα φύγουν όλοι οι παράνομοι μετανάστες από την Ελλάδα, χαρακτήρισε το θέμα εξαιρετικά σοβαρό και απυήθηνε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να μην το χρησιμοποιήσουν για προεκλογικούς

λόγους.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις περιφερειών της χώρας, που έχουν σαφώς τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στο ενδεχόμενο δημιουργίας των κέντρων αυτών στη δική τους περιοχή, ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τις κατά τόπους αρχές να συνειδητοποιήσουν ότι το ζήτημα των παράνομων μεταναστών είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη σύμπνοια και τη συμβολή όλων, αλλιώς πάλι όλοι θα υποστούμε τις συνέπειες, όπως είπε.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης θα παραχωρήσει την Κυριακή συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για να παρουσιάσουν διατάξεις που σχετίζονται με τους παράνομους μετανάστες και την προστασίας της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι επιχειρήσεις «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας κατά των μεταναστών που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα. Οι έφοδοι της αστυνομίας πραγματοποιούνται και σε χώρους που στοιβάζονται οι μετανάστες κατά δεκάδες υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής, επικίνδυνες για την δική τους υγεία αλλά και για την υγεία άλλων ανθρώπων.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο είχαν γίνει περισσότερες από 2.000 προσαγωγές. Από αυτές οι 420 κατέληξαν σε συλλήψεις, εκ των οποίων οι 186 ήταν για αδικήματα αλλότρια της μη κατοχής άδειας παραμονής στην Ελλάδα (ναρκωτικά, κλοπές, ληστείες, καταδικαστικές αποφάσεις κλπ) και οι 234 μετατράπηκαν σε διοικητικές κρατήσεις, λόγω της έλλειψης άδειας παραμονής. Επίσης, 63 αλλοδαπές κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων ατόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα