Ντουρντουράν: Χωρίς στήριξη ΗΕ δεν είναι δυνατή η λύση

11:17 8/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του τουρκοκυπριακού Κόμματος Νέα Κύπρος Αλπάϊ Ντουρντουράν σε γραπτή του δήλωση, σύμφωνα με το σημερινό τ/κ Τύπο, αναφέρει ότι συνεχίζεται μια διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού υπό την εποπτεία των ΗΕ την οποία αποδέχτηκαν αμφότερες οι πλευρές και η διεθνής κοινότητα και ότι υπάρχει αριθμός ψηφισμάτων που αποκλείει την εκτροπή από τη διαδικασία αυτή.

Αναφέρει ακόμα ότι χωρίς την

υποστήριξη των ΗΕ δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί λύση από τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ενώ υπενθυμίζει ότι η ΕΕ στηρίζει την πολιτική των ΗΕ στο κυπριακό και ότι αριθμός ε/κ κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο αντιτίθεται των παραμέτρων του ΟΗΕ για ομοσπονδιακή λύση.

Ισχυρίζεται ακόμα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ότι επειδή η ε/κ πλευρά εισήλθε σε προεκλογική περίοδο, η Κυβέρνηση έχει ανάγκη τα κόμματα που αντιτίθενται της ομοσπονδίας και ως εκ τούτου, του λοιπού δεν θα πρέπει να αναμένεται σημαντική συμβολή της Κυβέρνησης στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος.

Είπε ακόμα ο Ντουρντουράν ότι «επιβάλλεται η εξεύρεση μιας συνολικής λύσης το ταχύτερο δυνατόν. Για το σκοπό αυτό απαιτείται διεθνής υποστήριξη. Δεν οδηγεί πουθενά η προσπάθεια για μονομερή υποστήριξη. Το να επιτίθεσαι στον εκπρόσωπο των ΗΕ σημαίνει ότι κόβεις το κλαδί στο οποίο βρίσκεσαι. Θα πρέπει να υποβληθούν νέες εισηγήσεις για να αναζωογονηθούν οι συνομιλίες και να οδηγηθούμε σε ένα πλαίσιο συμφωνίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα