Ο Valentinos Black “αντέχει” για δεύτερη σεζόν!

13:31 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Valentinos Black ,κατάκόσμον Βαλεντίνο Τσίλογλου σκηνοθέτησε και έπαιξε μια ανατρεπτική παράσταση τη σεζόν που μας πέρασε και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Ανερχόμενος ηθοποιός ,ταλαντούχος οχι μόνο ερμηνευτικά αλλά και συγγραφικά,καθώς ανεβάζει έργα που έχει γράψει μόνος του.Μιλάει σε εμάς αποκλειστικά για το ΑΝΤΕΧΕΙS? τη θεατρική παράσταση που λάτρεψε ο κόσμος, καθώς και για τα νέα επαγγελματικά βήματα του.

Σε είδαμε σε μια παράσταση πέρυσι αρκετά έντονη με διάφορες

ψυχώσεις να γεννιούνται επί σκηνής. Γιατί επέλεξες και το κωμικό στοιχείο στην παράσταση σου;

Θεωρώ οτι το κωμικό στοιχείο δίνει  έμφαση σε ορισμένα σημαντικά γεγονότα στη ζωή μας.Οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω μια παράσταση παραλλείποντας το κωμικό στοιχείο.Οπως μια κηδεία δεν υφίσταται χωρίς γέλιο και ένας γάμος χωρίς κλάμα αντίστοιχα, θεωρώ οτι δεν υπάρχει παράσταση που έστω και σε μια σκηνή να μην υπάρχει γέλιο.Άλλωστε οι ψυχώσεις προκαλούν γέλιο ,αν τις δείς φυσικά σαν τρίτο πρόσωπο.

Πες μας δυο λόγια για το “AΝΤΕΧΕΙS?”.

Σε μια ξεχασμένη πτέρυγα ψυχιατρικής κλινικής τέσσερεις τρόφιμοι προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στους φόβους,στις ερωτικές φαντασιώσεις και στη ρουτίνα της καθημερινότητας..Ο κόσμος τους είναι puzzle φτιαγμένος με ψυχασθένεια.Θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν και να ξεπεράσουν τους φόβους τους..

Το έργο αναφέρεται σε ανθρώπους με διπολική διαταραχή , μανιοκατάθλιψη και σχιζοφρένεια..Ο κόσμος τους είναι φτιαγμένος από ψυχασθένεια. Βυθίζονται στο πυθμένα της ύπαρξης τους και χάνονται στη δίνη μιας κινούμενης άμμου από συναισθήματα , φόβους και ερωτικές φαντασιώσεις.

Οι σπουδές σου σε επηρέασαν για τη σκηνοθεσία αυτή;

Δεν έχει καμία σχέση η σκηνοθεσία με τις σπουδές μου.Εγώ σπούδασα υποκριτική,οχι σκηνοθεσία,προς το παρόν (γέλια).Νομίζω πως η σκηνοθεσία έχει να κάνει με την φαντασία και το πως οραματίζεσαι τη δική σου δουλεία,το δικό σου έργο στη προκειμένη το δικό μου.Το αποτέλεσμα βέβαια το λάτρεψα.

Πως επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό το θέμα;

Αν και δεν θα ήθελα να το μοιραστώ θα σου πώ.Είχα μια φίλη  ή μαλλον γνωστή ,που την είδα κάποτε εντελώς τυχαία στο δρόμο .Θέλησε να μου γνωρήσει ένα μη υπαρκτό πρόσωπο που  βρίσκοταν δίπλα της,πράγμα το οποίο δεν συνέβαινε καθώς ήταν μόνη της.Το έψαξα ,διάβασα,ρώτησα και μετά από έρευνα μερικών μηνών άρχισα να το δουλεύω σιγά σιγά.Διπολική διαταραχή,μανιά και κατάθλιψη.Αυτά τα θέματα με απασχόλησαν περισσότερο.

Αν δεν κάνω λάθος είναι πρώτη σου σκηνοθετική απόπειρα; Άντεξες;

Είναι η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα .Η πρώτη ήταν με το ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΡΟΒΟΛΕΑ το 2010,άλλο ένα έργο που έγραψα δικό μου. Για να είμαι εδώ και για να μιλά ο κόσμος-έτσι μου λένε δηλαδή-για την παράσταση σημαίνει οτι άντεξα.(γέλια).Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις και να σκηνοθετής  μια παράσταση.Μην ξεχνάς οτι έκανα και την παραγωγή,άλλο πακέτο μεγάλο.

Ο κόσμος θεωρείς πως κλείνετε περισσότερο στον εαυτό του με την οικονομική κρίση;

Ο κόσμος πεινάει εγώ αυτό θα πώ.Ο κόσμος σωπα

Keywords
Τυχαία Θέματα