Ο Αρχιεπίσκοπος φέρνει Ρώσους επενδυτές

17:34 3/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο οποίος ιεράρχησε την ανάπτυξη ως βασική παράμετρο για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Αποκάλυψε παράλληλα ότι επενδυτές με τους οποίους συναντήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Μόσχα θα επισκεφτούν την Κύπρο μετά τις 15 Αυγούστου με στόχο να υπάρξει, όπως είπε, προσέγγιση με την Κυβέρνηση για επενδύσεις κυρίως στους τομείς του τουρισμού

και της ενέργειας.

Σε δηλώσεις του από την Παναγιά του Κύκκου όπου προέστη του ετήσιου μνημόσυνου του Εθνάρχη Μακαρίου και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην οικονομία μετά και τη χτεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και την αξιολόγηση της Τρόικας, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι ο ίδιος ήταν και είναι πάντα αισιόδοξος, γιατί, όπως εξήγησε, γνωρίζει τη συμπεριφορά του κυπριακού λαού.

«Είπα πολλές φορές ότι ο λαός μας ζει και με σπατάλες αλλά ξέρει να ζει και με τα λίγα. Ξέρω ότι έχει νεύρο, μπορεί να εργαστεί άοκνα και να βγει από πάνω» δήλωσε.
Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση πως για να εξέλθει η οικονομία από την κρίση θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, διεμήνυσε ωστόσο ότι «η ανάπτυξη δεν είναι εύκολο πράγμα και θέλει πολλή δουλειά».

Σημείωσε ότι το θετικό είναι ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν εμπιστοσύνη στην Κύπρο και στο λαό της και δεν έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την Κύπρο. «Αλλά πρέπει κι εμείς» υπέδειξε, «να γίνουμε ευέλικτοι, πιο συστηματικοί, πιο προγραμματισμένοι», υποδεικνύοντας ότι «η ανάπτυξη θέλει τη βοήθεια όλων».

Δεν φτάνει να υπάρχουν επενδυτές» πρόσθεσε, «πρέπει και οι δημόσιοι υπάλληλοι να βοηθήσουν και πρέπει να διεκπεραιώνουν όλες τις υποθέσεις με γρηγοράδα».

Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση πως αν συνεργαστούμε όλοι, «και Κυβέρνηση και λαός», τότε «πολύ σύντομα θα βγούμε από πάνω».

Επανέλαβε ότι η Εκκλησία θα κάνει το παν δίνοντας όλο τον καλό εαυτό της έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη καθώς μόνο έτσι θα κινηθεί η αγορά και θα επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Ερωτηθείς σε σχέση με τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του στη Μόσχα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι έχει επαφές τόσο με Ρώσους, όσο επίσης και με Αμερικάνους και Ευρωπαίους. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του στη Μόσχα είπε ότι οι επενδυτές με τους οποίους συναντήθηκε εκεί του διεμήνυσαν ότι θα έρθουν στην Κύπρο μετά τις 15 Αυγούστου για επαφές και για να γίνει μια προσέγγιση με την Κυβέρνηση «γιατί χρειάζεται μια καλή συνεργασία για να γίνουν αναπτύξεις».
«Δεν φτάνει να θέλουμε μόνο εμείς και οι επενδυτές, διαδραματίζουν ένα θετικό ρόλο και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι αν δεν το πάρουν ζεστά τα πάντα μπορούν να καθυστερούν».

Ερωτηθείς σε ποιους τομείς υπάρχει ενδιαφέρον από τους επενδυτές με τους οποίους είχε επαφές, είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για τον τουρισμό και για την ενέργεια και για πολλούς τομείς.

«Εμείς, τους είπα, είμαστε ανοιχτοί σε όλα. Και σε φωτοβολταϊκά και σε ενέργεια με αέρια και πετρέλαια. Και στα ξενοδοχεία. Έχω ρίξει την ιδέα ότι η Κύπρος λόγω του κλίματος της μπορεί να φιλοξενεί τους Βόρειους της τρίτης ηλικίας που είναι μέσα στα χιόνια και στα νερά ολόχρονα που θα ήθελα να έρθουν στην Κύπρο και να ξοδέψουν εδώ τον τίμιο ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής» είπε, προσθέτοντας ειδικά σε ό,τι αφορά τον τουρισμό τρίτης ηλικίας, ότι η ιδέα αντιμετωπίστηκε θετικά.

Ερωτηθείς τέλος αν οι επενδυτές προέρχονται από τον χώρο της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα