Ο Μπαμπατζιάν εκτιμά ότι η Τουρκία μετατρέπεται σε παγκόσμια δύναμη

10:25 1/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζιάν δήλωσε ότι η χώρα του απέκτησε νέο ρόλο στις διεθνείς σχέσεις και μετατρέπεται σε περιφερειακή, αλλά και παγκόσμια δύναμη.

Μιλώντας ενώπιον μελών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP, ο Μπαμπατζιάν είπε ότι τα τελευταία χρόνια επί διακυβέρνησης του κόμματος, η Τουρκία πέρασε μια ιστορική μεταμόρφωση, όπως τη χαρακτήρισε.

Πρόσθεσε ότι η μεταμόρφωση αυτή είχε αντίκτυπο όχι μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στην περιοχή και ότι τώρα η χώρα αντικρίζεται διαφορετικά στη διεθνή

σκηνή, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στις πολιτικές στη Μέση Ανατολή και την προσέγγιση με το Ισραήλ μετά και την τελευταία απολογία του Τελ Αβίβ για το επεισόδιο με το Μαβί Μαρμαρά, λέγοντας ότι οι εξελίξεις εξέπληξαν όλους τους πολιτικούς αναλυτές.

«Τα τελευταία 3-4 χρόνια συγκεκριμένοι κύκλοι προσπαθούν να επιτεθούν κατά του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για λανθασμένες πολιτικές, όμως αποδεικνύεται το αντίθετο, έχουμε σταθεί στο ύψος μας και ακόμη και το Ισραήλ μάς απολογήθηκε για το Μαβί Μαρμαρά», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Είπε ακόμη ότι η Αγκυρα κάλεσε το Τελ Αβίβ να διαφοροποιήσει την πολιτική του και να σταματήσει να είναι «η πηγή των προβλημάτων, αλλά η πηγή της επίλυσης αυτών των προβλημάτων και της ειρήνης στην περιοχή».

Ο Μπαμπατζάν ανέφερε ακόμη ότι συγκεκριμένοι κύκλοι, στην Τουρκία, την ΕΕ και αλλού ενοχλούνται γιατί η Αγκυρα αναδεικνύεται σε παγκόσμιο παίκτη και τόνισε ότι ο λαός δεν επηρεάζεται από αυτές τις προκλητικές προσεγγίσεις, όπως είπε.

Είπε ακόμη ότι ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει με σκεπτικισμό την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ γιατί θεωρεί ότι η Ενωση θα κατακλυστεί από Τούρκους εργάτες, σημειώνοντας ότι αυτό δεν ευσταθεί γιατί όταν φτάσουμε στο 2030-2035 ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που θα ζει και θα εργάζεται στην ΕΕ θα έχει πλέον σταθεροποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα