Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς απορρίπτει αναφορές της οργάνωσης ‘Φίλοι του Ακάμα’

19:34 11/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπερβολικές, ανακριβείς και κακοπροαίρετες, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, με γραπτή ανακοίνωσή του, τις αναφορές της οργάνωσης «Φίλοι του Ακάμα» για παράνομες επεμβάσεις σε προστατευόμενη παραλία στην περιοχή Λίμνης στην Πόλη Χρυσοχούς.

Οι αναφορές, εκτιμά ο κ. Οδυσσέως, «κρύβουν σκοπιμότητες και εξυπηρετούν συμφέροντα» που αντιτίθενται στην ανάπτυξη και ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη στο διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς.

Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση ζητά τερματισμό των εργασιών στο χώρο φωλιοποίησης των χελωνών,

και αναφέρεται σε εκχέρσωση και αποψίλωση δασικής βλάστησης. Ο κ. Οδυσσέως διερωτάται σε ποιες εργασίες αναφέρεται η οργάνωση, αφού – όπως σημειώνει – αυτή τη στιγμή δεν εκτελείται οποιαδήποτε εργασία.

Ο δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς απορρίπτει ότι έγινε οποιαδήποτε εργασία, διευκρινίζοντας ότι έγιναν κάποιες εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των κατάλοιπων του μεταλλίου οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Απρίλιο υπό την επίβλεψη του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δασών και του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Οι πραγματικές προθέσεις, συνεχίζει ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, διαφαίνονται μέσα από την ανακοίνωση, αφού είναι φανερό ότι αντιτίθενται και στην προγραμματιζόμενη ανάπτυξη τόσο στην περιοχή της Λίμνης, όσο και σε κάθε ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ. Οδυσσέως σημειώνει ότι τα έργα που προγραμματίζονται στην περιοχή της Λίμνης θα συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική αναζωογόνηση και ευημερία, και θα δώσουν νέα πνοή και καλύτερες προοπτικές σε ολόκληρο το διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη, καταλήγει η ανακοίνωση, βρίσκεται στο πνεύμα και στους στόχους του «Διαχειριστικού Σχεδίου Natura 2000 περιοχή Λίμνης – Γιαλιά» και είναι ξεκάθαρο – όπως αναφέρεται – ότι πρόκειται για ανάπτυξη που γίνεται με σεβασμό και εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του σημερινού ταλαιπωρημένου και υποβαθμισμένου φυσικού περιβάλλοντος, και προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη προστασία στην περιοχή ωοτοκίας των χελώνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα