Ο Δήμος Ιδαλίου ξεναγεί το κοινό στα αρχαιολογικά του μνημεία

22:27 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στο Αρχαίο Ιδάλιο προσκαλεί τους πολίτες ο δήμος της κοινότητας στις 27 του Σεπτέμβρη, Διεθνή Ημέρα Τουρισμού.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος είπε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνει ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίου Ιδαλίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιδαλίου, στο Εξωκκλήσι Αγίου Γεωργίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στο Εκκλησάκι Αγίου Ανδρονίκου, στην ιστορική γέφυρα στο ποταμό Ιδαλία που κτίστηκε επί αγγλοκρατίας, στο Εκκλησάκι Αγίου Μάμα και στον Νερόμυλο Ιδαλίου,

που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα».

Ο κ. Καλλένος είπε ότι «όλα τα πιο πάνω ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα του Ιδαλίου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαχρονικής εξέλιξης της περιοχής μας και δείχνουν τον πλούσιο πολιτισμό και την κουλτούρα των κατοίκων του Ιδαλίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».

Ως Δήμος Ιδαλίου, είπε ο κ. Καλλένος, «θεωρούμε αυτά τα αξιοθέατα ως πολύ σημαντικά και θέλουμε να τα προβάλουμε τόσο στους συμπατριώτες μας όσο και στους ξένους».

Καταλήγοντας είπε ότι «σκοπός της πρωτοβουλίας μας είναι να πληροφορήσουμε τόσο εσάς, όσο και το ευρύτερο κοινό ότι το Ιδάλιο διαθέτει μια πλούσια ιστορία με σημαντικά αξιοθέατα, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά».

Εκ μέρους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας, η Νιόβη Παρισσινού, χαιρέτισε και εξέφρασε την στήριξή της στην αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Ιδαλίου.

Η κ. Παρισσινού είπε ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στη σωστή προβολή του ιστορικού και τουριστικού προσώπου της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας, κάτι που είναι απαραίτητο για να μπορέσει η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας να ενταχθεί στα τουριστικά δρώμενα της χώρας μας».

Καταλήγοντας είπε ότι «η Λευκωσία, ως η μόνη περιοχή που δεν διαθέτει θάλασσα, θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της και τέτοιοι τομείς είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, τα θρησκευτικά αξιοθέατα και γενικά η πλούσια κληρονομιά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα