Ο Γιώργος Λιλλήκας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

11:52 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές Εκλογές του 2013 εξήγγειλε σήμερα ο Γιώργος Λιλλήκας, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος απηύθυνε «μήνυμα συνεργασίας» στις πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου.

Σε διάσκεψη Τύπου στο Πολιτικό του Γραφείο στη Λευκωσία, ο κ. Λιλλήκας αναφερόμενος στο Κυπριακό και τις από το 1974 μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις, είπε ότι, «μπορούμε και πρέπει να απεγκλωβιστούμε από όλες τις διαχρονικές μας υποχωρήσεις και να διαπραγματευτούμε τη λύση

από μηδενική βάση».

Ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του «μια ανεξάρτητη, μη κομματική υποψηφιότητα που θέλει να εκφράσει τις προσδοκίες των πολιτών χωρίς παρασκηνιακές δεσμεύσεις και ανταλλάγματα».

Είπε ακόμα ότι συναντήθηκε με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, πλην του Μάριου Καρογιάν του ΔΗΚΟ, χωρίς να αποδίδεται για αυτό οποιαδήποτε σκοπιμότητα ενώ, όπως δήλωσε έφυγε «ικανοποιημένος» από συνάντηση που είχε με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι μετά τις εορτές του Πάσχα προγραμματίζει μετάβασή του στην Αθήνα για επαφές με τις εκεί πολιτικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα