‘Ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους’

11:42 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΕΥΡΩΚΟ με σημερινή ανακοίνωση του αναφέρει ότι ακόμα και τώρα, που η τρόικα είναι εντός των πυλών, ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ συνεχίζουν να αρνούνται ότι φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατρακύλα της οικονομίας και καλεί την κυβέρνηση, έστω και την υστάτη, να προσπαθήσει να περισώσει ότι έχει απομείνει από την ενότητα του εσωτερικού μετώπου.

Απελπιστικά

αμετανόητος παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοσταθμό του Λονδίνου LGR, αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ.

«Για μια ακόμη φορά», προσθέτει, «ο κ. Χριστόφιας δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ευθυνοφοβία που τον διακατέχει, αλλά και από τη νοοτροπία της ιεράρχησης του κομματικού συμφέροντος, ως πρώτιστο και υπεράνω του συμφέροντος του συνόλου».

Όπως αναφέρει, «εξαπέλυσε και πάλι επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τη για δήθεν καταστροφολογία ξεχνώντας ότι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εδώ και τέσσερα χρόνια ζητούν επιτακτικά τη λήψη μέτρων για την οικονομία και η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ενεργήσει».

«Το θλιβερό είναι», συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι, «ακόμα και τώρα, που η τρόικα είναι εντός των πυλών, ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ συνεχίζουν να αρνούνται ότι φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατρακύλα της οικονομίας και αυτό δεικνύει ότι με την ανάλογη ανευθυνότητα θα χειριστούν τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό μνημόνιο».

«Κατανοούμε ότι ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους, για να αποτρέψουν το πολιτικό κόστος των ενεργειών τους, αλλά δεν αποδεχόμαστε ότι το μέλλον των επόμενων γενεών θα πρέπει να γίνει βορά στον προεκλογικό αγώνα, προς όφελος της εξυπηρέτησης των μικροκομματικών συμφερόντων», προσθέτει.

Το ΕΥΡΩΚΟ καλεί την κυβέρνηση, «έστω και την υστάτη, να προσπαθήσει να περισώσει ότι έχει απομείνει από την ενότητα του εσωτερικού μετώπου και όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά».

«Οι δηλώσεις και οι ενέργειες του κύριου Χριστόφια πρέπει να στοχεύουν στην ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και όχι στη διασφάλιση της συνοχής του ΑΚΕΛ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα