Ο ΚΟΑ κατένειμε 450,8 εκ. ευρώ στις Ομοσπονδίες της ΣΤΟΚ

19:28 17/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ποσό ύψους €450.800 επέδωσε στις Ομοσπονδίες της Συνομοσπονδίας Τοπικών Ομοσπονδιών Κύπρου (ΣΤΟΚ) ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Πάμπος Στυλιανού μετά από συνάντηση που είχε μαζί τους τη Δευτέρα, στην οποία εξέφρασε τη διαχρονική στήριξη του Οργανισμού για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αγροτικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, από το συνολικό ποσό των

€450.800 που δόθηκε,  €317.000 αφορούν τη χορηγία προς τις Ομοσπονδίες και €133.000 προορίζονται για τις Ακαδημίες των σωματείων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε σε βάθος το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα αγροτικά σωματεία όσον αφορά στην έλλειψη γηπέδων.

Αποφασίστηκε όπως ο ΚΟΑ αποστείλει μέσω της ΣΤΟΚ στις Αγροτικές Ομοσπονδίες έντυπο κτιριολογικών δεδομένων των υφιστάμενων γηπέδων κατά Επαρχία, καθώς και ερωτηματολόγιο για τις ανάγκες της κάθε Ομοσπονδίας όσον αφορά γήπεδα.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε ότι για να αποφεύγονται τα όποια προβλήματα που υπάρχουν τώρα μεταξύ των ιδιοκτητών γηπέδων και σωματείων, πρέπει μετά τη δημιουργία ενός γηπέδου να γίνεται γραπτή μακροχρόνια συμφωνία χρήσης του γηπέδου μεταξύ ιδιοκτήτη, σωματείων και του ΚΟΑ ως χρηματοδότη του έργου, ενώ θα πρέπει να δημιουργείται και Διαχειριστική Επιτροπή.

Με την ολοκλήρωση ενός μακροχρόνιου πλάνου δημιουργίας αυτών των περιφερειακών γηπέδων, πρόθεση του ΚΟΑ είναι να θέσει το πλάνο αυτό ενώπιον και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) ζητώντας και τη δική της συμβολή σε αυτή την προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι  εδώ και ένα χρόνο το Αγροτικό ποδόσφαιρο υπάγεται στην ΚΟΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα