Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και επίσημα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

22:31 13/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, είτε κερδίσει είτε χάσει στις ευρωεκλογές, θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι ο επόμενος Επίτροπος της Κύπρου στην Κομισιόν

Την Δευτέρα, 14 Απριλίου, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η αλλαγή σκυτάλης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αφού ο Χρήστος Στυλιανίδης θα δηλώσει και επίσημα την παραίτηση του ώστε να «τρέξει» ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, και ο Νίκος Χριστοδουλίδης να αναλαμβάνει την καίρια θέση του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται

ότι την ημερομηνία αλλαγής σκυτάλης μεταξύ των δύο, αποκάλυψε το Onlycy από τις 9 Απριλίου (διαβάστε το ρεπορτάζ).

Ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου είναι ένας από τους στενότερους και τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του Νίκου Αναστασιάδη, και ως εκ τούτου έχει επιλεχθεί να αναλάβει και τη δύσκολη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Ο κ. Χριστοδουλίδης θα διατηρήσει και τη θέση του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πριν την μετάθεση του στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών (Γ. Κασουλίδη) ενώ διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας της Κύπρου στην ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Το όνομα του κ. Χριστοδουλίδη ακουγόταν πολύ έντονα για τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΣΥ (Αβέρωφ Νεοφύτου) αλλά η “μεταφορά” του στην Πινδάρου ναυάγησε λόγω της σχετικής Νομοθεσίας, η οποία δεν επιτρέπει σε Δημόσιους Υπαλλήλους να είναι αξιωματούχοι κομμάτων. Την ίδια ώρα θεωρείτο ως ο επικρατέστερος να αναλάβει τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, στην περίπτωση που ο Ι. Κασουλίδης αποφάσιζε να αναλάβει τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισίον.

Από την άλλη, ο Χρήστος Στυλιανίδης πρέπει να θεωρείται ότι τα επόμενα χρόνια θα έχει τη βάση του στις Βρυξέλλες, ασχέτως από την έκβαση των Ευρωεκλογών. Και αυτό διότι ο Χρήστος Στυλιανίδης είτε χάσει είτε κερδίσει έδρα στην Ευρωβουλή, αναμένεται ότι θα είναι ο εκλεκτός του Νίκου Αναστασιάδη για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισίον, θέση την οποία κατέχει σήμερα η Ανδρούλα Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα