Ο Πρ. της Βουλής ενημέρωσε αντιπροσωπεία των ΕCR του Ευρωκοινοβουλίου

19:02 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τους λόγους έλλειψης προόδου στις απευθείας συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού ενημέρωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου την αντιπροσωπία της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ΕCR) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο σε επίσκεψη εργασίας, ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου

υπογράμμισε την αδιάλλακτη τουρκική στάση και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις της κυπριακής Κυβέρνησης, που όπως είπε ωστόσο δεν έτυχαν ανταπόκρισης από την άλλη πλευρά.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι η επιτυχία στην επικείμενη Κυπριακή Προεδρία αποτελεί πρόκληση, τόσο για τη Βουλή όσο και για την Κύπρο συνολικά, ιδιαίτερα υπό το φως των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, που επηρεάζουν το σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ.

Αναφέρθηκε επίσης και στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας.

Τέλος, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την Αραβική Ανοιξη, τονίζοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως γέφυρα επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ της περιοχής και της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα