Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα

10:39 10/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη

Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΚΚΕ, ενώ θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άντρη, θα τύχει υποδοχής, κατά την άφιξή του στην Αθήνα, από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΚΟΕ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ακολούθως θα έχει κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στις 12:30 θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Σαμαρά, με τον οποίον στη συνέχεια θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο τη Δευτέρα το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα