Ο Πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι δεν θα μειωθεί η χορηγία προς τον Αντικαρκινικό

13:40 14/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θα μειωθεί η ετήσια κρατική χορηγία προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εξαγγέλλοντας παράλληλα προσωπική συμβολική εισφορά του προς το Σύνδεσμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ.

Σε χαιρετισμό του στο κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας “Αροδαφνούσα” κατά την εκκίνηση της 38ης Πορείας Χριστοδούλας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως “είναι φέτος η πρώτη

φορά που η Πορεία Χριστοδούλας πραγματοποιείται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες για την πολιτεία και τους πολίτες μας συνθήκες. Ο αριθμός των συνανθρώπων μας που δυστυχούν και υποφέρουν, έχει δραματικά αυξηθεί”, είπε.

Διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της, να αποδεικνύει στην πράξη το ενδιαφέρον και τη στοργή της προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους. “Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση μέτρων και πολιτικών που τείνουν στην πρόληψη, καταπολέμηση και θεραπεία του καρκίνου”, ανέφερε.

Είπε πως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει την άμεση προσωπική εμπλοκή του σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, που τη θεωρεί όχι χαριστική πράξη, αλλά ύψιστη ηθική υποχρέωση και πρωταρχική κρατική ευθύνη. “Θέλω από τα προσωπικά μου υστερήματα ή πλεονάσματα, συμβολικά να συνεισφέρω το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ ενισχύοντας αυτό που εσείς πράττετε καθημερινά”, πρόσθεσε.

Κάλεσε όλους τους πολίτες να συμβάλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όλος ο λαός μας, που ποτέ δεν υστέρησε σε εκδηλώσεις φιλανθρωπίας και αλτρουισμού, θα αποδείξει, ακόμη μια φορά, το πλεόνασμα της ευαίσθητης ψυχής του και θα προστρέξει ξανά σε βοήθεια των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας, που αναμένουν απ’ όλους μας ένα χάδι στοργής και αγάπης, για να μπορούν να αντέχουν και να ελπίζουν.

“Την κύρια και πρωταρχική ευθύνη επωμίζεται και αναλαμβάνει το Κράτος. Και εκπληρώνει αυτή την ευθύνη όχι μόνο με την ετήσια κρατική χορηγία προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο – και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως αυτή η χορηγία δεν θα μειωθεί- αλλά και με την προώθηση και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, στη βάση των ευρωπαϊκών κατευθυντήριων γραμμών”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σημείωσε επίσης με ιδιαίτερη ικανοποίηση, το έργο που επιτέλεσαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις στην προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου, θεραπευτικής αντιμετώπισης, ανακουφιστικής φροντίδας και έρευνας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Βάσος Σιαρλή στο χαιρετισμό του είπε πως “φέτος χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων που είναι η κύρια πηγή εσόδων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης”.

“Εχουν μειωθεί πολύ τα εισοδήματά μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας”, ανέφερε και πρόσθεσε πως η κρατική χορηγία που δίδεται κάθε χρόνο προς το Σύνδεσμο δεν πρέπει να μειωθεί γιατί αυτό θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στα ήδη μειωμένα έσοδα του Συνδέσμου.

Ανέφερε πως η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για το ενδιαφέρον τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης για την ουσιαστική στήριξη της Πορείας Χριστοδούλας και κατ’ επέκταση του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περπάτησε για λίγο μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην πορεία Χριστοδούλας.

Το φετινό σύνθημα της πορείας Χριστοδούλας είναι “Ο καρκίνος αφορά εμένα, εσένα, όλους μας. Η συνεισφορά σου είναι σημαντική”.

Keywords
Τυχαία Θέματα