Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ

15:05 14/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) κ. Αλέκο Ορουντιώτη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ορουντιώτης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε, μεταξύ άλλων: «Μετά το τέλος και αυτής της καλοκαιρινής σεζόν θεώρησα σωστό να ενημερώσω τον

Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου και για το τι έχει γίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που βρίσκεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ηγεσία του ΚΟΤ, αλλά και για τις μελλοντικές ενέργειες του Οργανισμού.

Εκφράσαμε στον Πρόεδρο την ευαρέσκειά μας για τα δεδομένα και τα στοιχεία του 2010, αφού καταφέραμε να συγκρατήσουμε την πτώση που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στις αφίξεις τουριστών και παράλληλα για το γεγονός ότι καταφέραμε να πετύχουμε αύξηση της τάξης του 11,1% στις αφίξεις τουριστών για το 2011 και 14,6% στα έσοδα από τον τουρισμό για την ίδια χρονιά.

Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο για τις προσπάθειές μας για ανάπτυξη και της χειμερινής περιόδου και παράλληλα για τα σχέδια του ΚΟΤ για το 2012 και μετά».

Ερωτηθείς ποιες είναι οι προβλέψεις του ΚΟΤ για τον τουρισμό για το 2012, ο κ. Ορουντιώτης είπε ότι «εξακολουθεί να είναι μια δύσκολη οικονομική περίοδος τόσο για την Κύπρο όσο και για κάποιες από τις βασικές χώρες από τις οποίες έχουμε τουρισμό και κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία εξακολουθεί να έχει κάποια προβλήματα. Όμως ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα ποσοστά αφίξεων από τη Βρετανία το 2012 και ότι θα τα αυξήσουμε από κάποιες άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, οι οποίες κυριολεκτικά μας έχουν δώσει μια σανίδα σωτηρίας τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα».

Ο κ. Ορουντιώτης είπε τέλος ότι «είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να συγκρατήσουμε τα ποσοστά του 2011 και, αν καταφέρουμε να έχουμε αύξηση, αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα