Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ψες το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας

10:31 6/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη να διατηρηθεί η προσέγγιση της ειρηνικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο χωριό Πύλα υπογράμμισε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι το χωριό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την Κύπρο.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Έλση Χριστόφια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε χθες βράδυ στην Πύλα, όπου από κοινού με

τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας παρέθεσε δείπνο προς την Ομάδα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες. Τον Πρόεδρο Χριστόφια και τη σύζυγό του υποδέχθηκαν ο Ελληνοκύπριος Κοινοτάρχης του χωριού κ. Σίμος Μιτίδης και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Σε συνάντηση του με τον Κοινοτάρχη και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται την Πύλα και συνεχάρη τον Κοινοτάρχη και το Κοινοτικό Συμβούλιο για την πρόσφατη εκλογή τους, ευχόμενος αγαστή συνεργασία μεταξύ τους για το καλό της Πύλας και των κατοίκων της. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξήρε, επίσης, το έργο και την προσφορά του προηγούμενου Κοινοτάρχη.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Κοινοτικής Αρχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Ο ρόλος σας είναι ιδιαίτερα σημαντικός διότι ακριβώς είστε η κοινότητα εκείνη που είναι ανάμικτη. Είστε ‘καταδικασμένοι’ να συνεργάζεστε με τους Τουρκοκύπριους και να δείχνετε ότι είστε το καλό παράδειγμα της δυνατότητας και της ανάγκης ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Θεωρώ ότι ο διαχωρισμός της Πύλας είναι τεχνητός και η επιθυμία των κατοίκων είναι να ζουν μαζί, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κοινότητα εφόσον «υπάρχουν πολύ κοντά φυλάκια του κατοχικού στρατού και έγιναν και παρεμβάσεις ενίοτε οι οποίες παραβίαζαν τους όρους της νεκρής ζώνης».

Πρόσθεσε επίσης: «Όλες οι Κυβερνήσεις σας στήριξαν, αυτή η Κυβέρνηση, όμως, έχει 100 λόγους παραπάνω να στηρίζει την Πύλα και τους κατοίκους της, διότι εμείς είμαστε πρωταγωνιστές της αποτροπής συγκρούσεων μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων διαχρονικά και προωθητές της προσέγγισης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Ο επικεφαλής του Κοινοτικού Συμβουλίου εργάζεται σκληρά για να συνεχιστεί η συμφιλίωση και για να αποτελείτε ένα παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την Κύπρο. Υπάρχει ακόμα μια κοινότητα όπου ζουν και Τουρκοκύπριοι. Είναι η Ποταμιά όπου επίσης οι άρχοντες εκεί και ο κόσμος, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, καταφέρνουν να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες φιλίας και ειρήνης.

Αγωνιζόμαστε το παράδειγμα σας να γενικευθεί σε ολόκληρη την Κύπρο μέσα από τη λύση του Κυπριακού που θα επανενώνει τον τόπο και τον λαό μας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να κτίσουμε μαζί μια νέα ζωή για όλους τους Κύπριους, περιλαμβανομένων των Μαρωνιτών, των Λατίνων και των Αρμενίων.

Είμαι εδώ με τον κ. Έρογλου σήμερα και αυτό είναι σημαδιακό και είναι θετικό, είναι καλό, αλλά είναι αυτό που λέμε συν Αθηνά και χείρα κίνει. Πρέπει στην πράξη, στο τραπέζι των

Keywords
Τυχαία Θέματα