Ο ΥΠΠ απαντά σε επικρίσεις Ε. Δίπλαρου

17:53 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για προχειρότητα στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τα ωρολόγια προγράμματα στα σχολεία, επέκρινε την Κυβέρνηση ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος.

Ανέφερε ότι η εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας προκαλεί έντονες ανησυχίες ιδιαίτερα όσον αφορά την επιστημονική ορθότητα και τεκμηρίωσή της αλλά και ως προς το χρόνο που απομένει για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Δίπλαρος κάλεσε το Υπουργείο να δηλώσει ξεκάθαρα πώς οραματίζεται την εφαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων και να απαντήσει στις ανησυχίες των γονέων

και των εκπαιδευτικών.

Είπε ακόμη ότι εύλογα μπορεί να διερωτηθεί κανείς αν οι εισηγήσεις του Υπουργείου έχουν ως βάση ένα συντεταγμένο σχεδιασμό και ένα μακροπρόθεσμο στόχο ως προς το μελλοντικό μοντέλο εκπαίδευσης.

Απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Δίπλαρου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους δήλωσε στη Βουλή ότι το Υπουργείο Παιδείας «επεξεργάζεται την κάθε πρόταση με πολλή σοβαρότητα και με επιστημονική προσέγγιση, έτσι ώστε ό,τι προτείνουμε, εκτός από επιστημονικά ορθό, να είναι και στο μέγιστο δυνατό βαθμό δίκαιο και σοβαρό».

«Η όποια πρόταση, αφού ακούσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στα σημεία εκείνα που υπάρχουν συγκλίσεις θα υιοθετηθεί, και στα σημεία εκείνα που υπάρχουν διαφορές, θα προσπαθούμε πάντα να τις γεφυρώνουμε ώστε να δίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» είπε ο κ. Δημοσθένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα