Ο Ζαχαρίας Κουλίας μιλά για όλα

14:12 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ζαχαρία Κουλία στο SotiraNews.comΕίναι ίσως από τους μαχητικότερους βουλευτές αφού υποστηρίζει συχνά τις θέσεις του με πολύ δυναμικό τρόπο. Είναι βουλευτής από το 1999 και ανεξάρτητος από τον Ιούνιο του 2011 μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗ.ΚΟ. Σήμερα είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων. Μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη χωρίς να διστάσει να διατυπώσει ξεκάθαρα τις απόψεις του…

Πώς είδατε την αποχώρηση της κυρίας Πραξούλας Αντωνιάδου από το Υπουργείο

Εμπορίου; Ποιο ήταν το παρασκήνιο;

Νομίζω ότι από την ώρα που μπήκε η κυρία Πραξούλα στο κυβερνητικό σχήμα, με τον τρόπο τον οποίο αντιδρούσε, θα έλεγα πως η αποκαθήλωσή της είναι καθυστερημένη, διότι το πρώτο μέτρο της Πραξούλας ήταν να αποκεφαλίσει τον σπουδαιότερο τεχνοκράτη, που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Σόλων Κασίνης είναι ένας πολύ έγκυρος και έγκριτος κύριος, ο οποίος αγωνιζόταν πάντοτε για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάρα πολλές φορές τον καλούν στο εξωτερικό για σεμινάρια. Πρόκειται για προσωπικότητα του είδους του με μεγάλο κύρος, το οποίο στο εξωτερικό είναι σεβαστό. Το απαράδεκτο της υπόθεσης είναι ότι η Κυβέρνηση είναι γι’ αυτό το λόγο που διόρισε την κυρία Πραξούλα, για να αποκεφαλίσει δηλαδή τον Κασίνη. Και το χειρότερο όλων: όταν το πόρισμα που διέταξε η Κυβέρνηση έφερε ένα αποτέλεσμα που δεν τους βόλευε, με πρόσχημα ότι διέρρευσε, η κυρία Πραξούλα το κρατούσε και το περιέφερε μέσα στην τσάντα της ως λάφυρο για ένα μήνα. Αυτό καταδεικνύει την λογική, όχι της κυρίας Πραξούλας, αλλά των κυβερνόντων. Διότι, αυτοί την επέλεξαν, ασφαλώς την ήξεραν πολύ καλύτερα από εμάς και νομίζω ότι έρχεται καπάκι η δημοσιογραφική διάσκεψη του ιδίου του κυρίου Χριστόφια, η οποία ποσώς και καθόλου δε διαφέρει από την Πραξούλα, που τραγουδούσε το φεγγαράκι. Δηλαδή οι άνρθρωποι έχουν απογειωθεί εκ της πραγματικότητος και έχουν πάθει παράκρουση αλαζονείας θα έλεγα.

Δηλαδή, κατά την άποψή σας η παύση της κυρίας Πραξούλας ήταν σωστή;

Εγώ θα την έλεγα ως μια φυσική συνέπεια των πράξεων και των ενεργειών αυτής της Κυβέρνησης που κατέστη ανυπόφορη. Δηλαδή, δεν το σήκωναν οι ίδιοι. Διότι την κυρία Πραξούλα τη διόρισαν για να αποκεφαλίσει τον κύριο Κασίνη, πράγμα το οποίο δεν αποτολμούσαν οι ίδιοι και έβαλαν την σπουδαία και τη θαραλλέα κυρία Πραξούλα με τους πολιτικούς βιασμούς, να κάνει τη βρωμοδουλειά, αλλά τους βγήκε λίγο ξινή διότι σίγουρα πέρασε τα πολιτειακά εσκαμμένα. Δε λειτουργεί ένας υπουργός με αυτό τον τρόπο. Είναι απαράδεκτη συμπεριφορά που πλήττει τους ίδιους τους πολιτειακούς θεσμούς.

Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, άφησε αιχμές προς όλους ανεξαιρέτως και μίλησε και για παρασκηνιακές εξυπηρετήσεις συμφερόντων από όλα τα πολιτικά σχήματα για το θέμα του Φυσικού Αερίου και επίσης για στόχευσή της ίδιας.

Αυτό δεν ανταποκρίνεται ποσώς και καθόλου στην πραγματικότητα και όλα όσα έλεγε η

Keywords
Τυχαία Θέματα