Οδηγίες Σαμαρά στα μέλη της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του κράτους

12:48 16/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή με την οποία δίνει κατευθυντήριες γραμμές προς όλους τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς της Ελλάδας, σχετικά με την μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι «αρχίζει η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των φορέων τους, με στόχο την αναδιάρθρωση

τους».

Στην επιστολή ο κ. Σαμαράς ζητά την συντονισμένη συνεργασία από όλων, αναφέροντας ότι «κύρια επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής διοίκησης, απαλλαγμένης από τις χρόνιες παθογένειές της, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Μιας Διοίκησης αντάξιας ενός Κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με την επιστολή, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα ξεκινά την αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους με στόχο την αναδιάρθρωσή τους, ώστε να εντοπιστούν και να εξουδετερωθούν αδυναμίες και δυσλειτουργίες της Διοίκησης. Στόχος της αξιολόγησης θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης ανενεργών μονάδων και υπηρεσιών, με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων και την περιστολή περιττών δαπανών.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι «είναι επιτακτικά αναγκαίο να περιορίσουμε δραστικά τη γραφειοκρατία και τις άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Και να εγγυηθούμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Όπως, επίσης, είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός του κόστους και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα