ΟΕΛΜΕΚ: Απόλυτα υφεσιακό το πακέτο μέτρων

17:22 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απόλυτα υφεσιακό, χαρακτηρίζει η ΟΕΛΜΕΚ το πακέτο μέτρων για την οικονομία, αναφέροντας ότι “η προχειρότητα και η ανευθυνότητα της Κυβέρνησης έλαμψε και πάλι με τη χθεσινή δημοσιοποίηση των αντιπροτάσεων για τη χρηματοοικονομική στήριξη και την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του κράτους σε σχέση με το μνημόνιο προτάσεων, που υπέβαλε η Τρόικα”.

Σε σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την έκτακτη συνεδρία της Γραμματείας της,

η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι “χωρίς καμία απολύτως επικοινωνία και διάλογο, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε να πράξει, και με απόλυτη περιφρόνηση προς τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, αποφασίστηκε ένα πακέτο μέτρων, που πλήττει αποκλειστικά τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους”.

Η Οργάνωση καταδικάζει “την μονομερή επίθεση που δέχονται και πάλι οι εργαζόμενοι” και απαιτεί “να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα που απουσιάζουν από το συγκεκριμένο πακέτο”.

Οπως αναφέρει, “απουσιάζουν συγκεκριμένα μέτρα ανάπτυξης, δεν υπάρχουν εισηγήσεις για μείωση της ανεργίας και απολύτως κανένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη γάγγραινα για τα δημόσια οικονομικά”.

Η προχειρότητα, συνεχίζει, “με την οποία συντάχθηκε το συγκεκριμένο πακέτο δικαιολογεί τις τεράστιες ασάφειες που περιλαμβάνει για πολλά επιμέρους ζητήματα”.

Η ΟΕΛΜΕΚ απαιτεί “να επεξηγηθεί το πώς ακριβώς θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα της συλλογής φόρων” και διερωτάται “πώς θα εισπραχθούν οι ανείσπρακτοι αυτοί φόροι, οι οποίοι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια”.

Επίσης, απαιτεί “αποτελεσματική εφαρμογή του πόθεν έσχες για τους πολιτειακούς και κρατικούς αξιωματούχους, να κατατεθεί νομοσχέδιο για τα περιουσιακά τεκμήρια ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι αποκρύπτουν μεγάλες περιουσίες, να καταργηθεί το προνομιακό καθεστώς για δωρεάν υπηρεσίες από όλες τις κρατικές υπηρεσίες, κυρίως τις ιατροφαρμακευτικές, που απολαμβάνουν οι Τουρκοκύπριοι χωρίς να καταβάλλουν απολύτως κανένα τέλος ή φορολογία στη Κυπριακή Δημοκρατία”.

Τέλος, η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί “απαράδεκτη τη σοβαρή περικοπή δαπανών που γίνεται στον τομέα της Παιδείας, γεγονός που θα υποβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και του δημόσιου σχολείου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα