ΟΕΒ: Κατακύρωση κρατικής προσφοράς σε ξένους αντί ντόπιους, λόγω μικρής διαφοράς

18:46 28/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απογοήτευση εκφράζει η ΟΕΒ με αφορμή πρόσφατη κατακύρωση κρατικής προσφοράς σε ξένους προσφοροδότες, αντί ντόπιων βιομηχανιών, για ελάχιστη, όπως αναφέρει, διαφορά στην τιμή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΟΕΒ αναφέρεται σε πρόσφατο παράδειγμα προσφοράς αγοράς

φαρμάκων, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που κατακυρώθηκε σε ξένη βιομηχανία, «επειδή ήταν κατά μόνο 3% φθηνότερη από αντίστοιχη κυπριακή βιομηχανία».

Δεν δόθηκε η ευκαιρία σε ντόπιες βιομηχανίες για την παραγωγή προϊόντων στον τόπο μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι «το ευρύτερο ‘δημόσιο συμφέρον’», ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες, «θα πρέπει να υπολογίζεται πιο σφαιρικά και όχι με μηχανική σύγκριση αριθμών».

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης «είναι λυπηρό να παρατηρούνται φαινόμενα που το κράτος, για μικρή διαφορά στο κόστος αγοράς προϊόντων ή υπηρεσιών, κατακυρώνει προσφορές σε ξένες επιχειρήσεις», αναφέρεται.

Η ΟΕΒ απευθύνει τέλος, δημόσια έκκληση προς την Κυβέρνηση και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως κατά την αξιολόγηση των προσφορών λαμβάνουν υπόψη όχι μόνον την τιμή αλλά και το γενικότερο συμφέρον του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα