Οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα της οικονομίας, λέει ο Εμπορίου

15:41 15/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οφέιλουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και η εμμονή σε στερεότυπες αντιλήψεις ενδεχομένως να αποβεί καταστροφική δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης σε χαιρετισμό στην 56η ετήσια γενική συνέλευση της ΣΕΠΑΗΚ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Στο χαιρετισμό τον οποίο ανέγνωσε ο λειτουργός του Υπουργείου Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Υπουργός σημείωσε την ουσιαστική συνεισφορά της ΑΗΚ στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία

του τόπου, προσθέτοντας ότι οι δύσκολες στιγμές και τα μέτρα που λήφθηκαν προκαλούν δυσφορία ειναι όμως , όπως είπε, μια μοναδική ευκαιρία για να αναστραφούν τα κακώς έχοντα και για επιστροφή στην ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Ο Υπουργός σημείωσε ακόμη ότι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας πρέπει να προσαρμοστεί στην περισυλλογή και στο στόχο για επανεκκίνση της οικονομίας , προσθέτοντας ότι η ΑΗΚ πρέπει να θωρακίσει τα δικά της συμφέροντα ενόψει και της φιλελευθεροποίησης της αγοράς το 2014.

Ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η συνεχής και ασφαλής παροχή ενέργειας με κόστος που να μην αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη.

Εκαμε επίσης αναφορά στα οφέλη από την ανέρευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Για το θέμα των ενεργειακών υποδομών ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι τόσο το Υπουργείο του όσο και η Διεύθυνση της ΑΗΚ είναι σε συνεχή επαφή για την εξεύρεση έγκαιρα των κατάλληλων λύσεων.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην αποζημίωση από τις ζημιές στο Βασιλιό εξαιτίας της έκρηξης στο Μαρί και σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα μεσολαβήσει για να επισπευσθεί η καταβολή αποζημιώσεων και για την μονάδα 5 όπως έγινε για τις μονάδες 1 έως και 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα