Ογκώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

17:48 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν οι ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας που κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει

σχεδιάσει η κυβέρνηση και φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το οικονομικό επιτελείο, να έχει «κλείσει».

Οι τρεις πορείες  που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας είχαν ως τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος και το κτίριο της Βουλής. Μετά τις δύο το μεσημέρι, όταν οι τελευταίοι διαδηλωτές έφταναν στη Βουλή, μικρή ομάδα αγνώστων συγκρούστηκε με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή από το πρωί.

Εκτοξεύτηκαν μολότοφ και δακρυγόνα δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, η οποία οδήγησε αρκετούς από τους διαδηλωτές να αναζητήσουν καταφύγιο στους γύρω δρόμους και ν’ απομακρυνθούν σταδιακά. Προς στιγμήν απειλήθηκε φωτιά και στον Εθνικό Κήπο, αφού έπιασαν φωτιά ορισμένα δέντρα, αλλά η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα και την έσβησε. Η ένταση εκτονώθηκε μετά από λίγη ώρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, τελωνεία, πολεοδομίες, νομαρχίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές, δάσκαλοι και πανεπιστημιακοί, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι με εξαίρεση τη μετάδοση ειδήσεων σχετικών με τις κινητοποιήσεις. Κλειστές αποφάσισαν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους και οι ενώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και το ΕΚΑΒ, καθώς και οι εργαζόμενοι στα κέντρα Υγείας με αποτέλεσμα στα νοσοκομεία να εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά από προσωπικό ασφαλείας. Κλειστά παραμένουν στο πλαίσιο της  24ωρης κινητοποίησης και τα πρατήρια εμπόρων καυσίμων, καθώς συμμετέχουν και οι βενζινοπώλες.

Το παρών στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έδωσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο αυτήν την άδικ,η μονόπλευρη εξόντωση που επιβάλλεται εδώ και 2,5 χρόνια. «Η Ελλάδα δε μπορεί να μετατραπεί σε απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η σημερινή απεργία πρέπει να είναι «ορόσημο μιας μεγάλης κοινωνικής αντεπίθεσης με όριο την τελική νίκη του λαού μας απέναντι στην τρόικα εξωτερικού και την τρόικα εσωτερικού».

Επικεφαλής στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία στη δήλωσή της υπογράμμισε ότι «για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ογκώδεις, Ελλάδα,ogkodeis, ellada