‘Οι αλλαγές πολιτικών αποφάσεων δεν πρέπει να επηρεάζουν τους καρκινοπαθείς’

15:31 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τους τελευταίους 3 μήνες είμαστε μάρτυρες της συνεχούς αλλαγής πολιτικών αποφάσεων όσον αφορά στην ανάπτυξη των κρατικών ογκολογικών ακτινοθεραπευτικών υπηρεσιών στην Κύπρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Βουλευτής και Επίτροπος Υγείας του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου.

Προσθέτει πως ”κρατικά έργα ογκολογίας που σε άλλες χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ αποφασίζονται μετά από πολύχρονες επιστημονικές και επιδημιολογικές μελέτες και από ανεξάρτητες εξειδικευμένες επιτροπές αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών επιστημονικών οργανισμών, στην Κύπρο

υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές πολιτικής από το Υπουργείο Υγείας”.

”Όταν όμως αυτές πολιτικές αφορούν όχι μόνο οικονομικό κόστος αλλά και την ποιότητα, ασφάλεια, και συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους καρκινοπαθείς, οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Για τους πιο πάνω λόγους θα ζητήσω άμεσα συζήτηση για ενημέρωση στο θέμα σε κοινή Συνεδρία Επιτροπής Υγείας και Οικονομικών της Βουλής για να ενημερωθούμε για τις μελέτες βάση των οποίων λαμβάνονται οι αποφάσεις”, αναφέρει η κ. Κυριακίδου.

Προσθέτει πως ταυτόχρονα, θα πρέπει να κληθεί και η Επιτροπή Υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής του Καρκίνου, διορισμένη από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, για να εξηγήσει γιατί δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε μια κοινή εισήγηση για την ανάπτυξη των θεραπευτικών υπηρεσιών ογκολογίας και ποιός τελικά είναι ο ρόλος αυτής της Επιτροπής, ”αφού το Υπουργείο Υγείας που την διόρισε φαίνεται να προχωρά ανεξάρτητα και να προωθεί δικές του αποφάσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα