Οι ΗΠΑ μείωσαν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα

10:32 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι ΗΠΑ περιέκοψαν το έλλειμμα του προϋπολογισμού τους κατά 83 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του φορολογικού έτους 2012, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν, ενώ οι δαπάνες παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες.

Το έλλειμμα την περίοδο Οκτωβρίου – Μαΐου ανήλθε στα 844 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι σχεδόν 9,0% μικρότερο από το έλλειμμα του προηγούμενου έτους.

Στη μείωση του ελλείμματος

βοήθησε η αύξηση κατά 5,4% των φορολογικών και άλλων εσόδων που έφθασαν στο 1,56 δισεκατομμύριο δολάρια. Οι δαπάνες διαμορφώθηκαν σε 2,41 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας μικρή μείωση 0,2%.

Την Παρασκευή, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor`s προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να διακινδυνεύουν μια νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους αξιολόγησης λόγω του πολιτικού αδιεξόδου που εμποδίζει μια συντονισμένη μεσοπρόθεσμη δράση για μείωση του ελλείμματος.

Με βάση το βασικό του σενάριο, ο S&P αναφέρει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα, ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, θα μειωθεί από 10% το 2011 σε 5% μέχρι το 2016.

Ακόμη και σε αυτό το επίπεδο, το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ “θα εξακολουθεί να είναι στο υψηλό επίπεδο που έχουμε θέσει για να προβαίνουμε σε αξιολόγηση της κρατικής δημοσιονομικής επίδοσης», προσθέτει ο διεθνής οίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα