Οι βλάβες στο δίκτυο της ΑΗΚ προκλήθηκαν από τα κατεχόμενα

15:57 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι σημερινές βλάβες στο δίκτυο παροχής ρεύματος της ΑΗΚ προκλήθηκαν από βλάβη στο δίκτυο των κατεχομένων, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλη Γιωργάλλα.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη και αναφερόμενος στη βλάβη στο δίκτυο της ΑΗΚ που οδήγησε στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την Κύπρο, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «η διασύνδεση που υπήρχε σήμερα

με το δίκτυο της ΑΗΚ με τα κατεχόμενα αποδείχθηκε ότι ελλοχεύει σοβαρότατους κινδύνους τόσο για τις υποδομές και τα δίκτυα διανομής της ΑΗΚ, όσο και για την απρόσκοπτη παροχή ρεύματος στους καταναλωτές».

«Η ασφάλεια παροχής ρεύματος ήταν πάντα μέσα στις προτεραιότητες της ΑΗΚ», ανέφερε ο κ. Γιωργάλλας και πρόσθεσε ότι «αναμένουμε ότι η Αρχή θα διερευνήσει το σημερινό περιστατικό και θα δώσει οριστικό τέλος στους κινδύνους που δημιουργεί η διασύνδεση με το δίκτυο των κατεχομένων».

Με το Μαρί, είπε, «δυστυχώς χάσαμε τον σταθμό παραγωγής της ΑΗΚ, και τουλάχιστον ας δούμε αυτά τα προβλήματα και ας προστατεύουμε τις υποδομές και τα δίκτυα που μας απέμειναν».

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, είπε, «είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η αγορά ρεύματος από τα κατεχόμενα έκρυβε πολλούς πολιτικούς και τεχνικούς κινδύνους, δυστυχώς όμως τότε η Κυβέρνηση του κ. Χριστόφια αμέσως μετά το Μαρί προτίμησε την εύκολη λύση αντί να αναζητήσει άλλες ασφαλέστερες επιλογές παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος».

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι «ακριβώς λόγω της περιόδου όπου στην Κύπρο θα υπάρχουν αρκετοί αξιωματούχοι, υπάλληλοι και άλλα στελέχη της ΕΕ, θα πρέπει τάχιστα η Αρχή Ηλεκτρισμού να προχωρήσει να δώσει εναλλακτικές λύσεις και να αυτονομηθούμε τελείως από το δίκτυο των κατεχόμενων».

«Εξάλλου έχει παγώσει το κονδύλι, δεν γίνεται αγορά, αλλά για κάποιον λόγο σήμερα υπήρχε διασύνδεση με το δίκτυο των κατεχομένων», είπε.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι «τα θέματα ασφάλειας στην παροχή ρεύματος ήταν πάντα προτεραιότητα της Αρχής Ηλεκτρισμού και αναμένουμε ότι θα δώσουν όλες τις απαντήσεις και βέβαια θα εξεύρουν όλες τις λύσεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της παροχής».

Σήμερα υπήρχε παροχή από τα κατεχόμενα, η οποία κάποια στιγμή αντεστράφη, είπε και ανέφερε ότι η παροχή έγινε προς τα κατεχόμενα γιατί δημιουργήθηκε πρόβλημα στο δίκτυο των κατεχομένων και ως εκ τούτου δημιουργήθηκαν τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα.

“Νομίζω”, είπε καταλήγοντας, «αρμόδια για να δώσει τεχνικές λεπτομέρειες είναι η ίδια η Αρχή Ηλεκτρισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα