Οικολόγοι: Αναστολή λειτουργίας προβληματικού πρατηρίου στη Λάρνακα

15:37 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να αξιοποιήσουν κάθε νομικό εργαλείο για να αναστείλουν αμέσως τη λειτουργία του προβληματικού πρατηρίου, που έχει εντοπιστεί στη Λάρνακα και το οποίο διαθέτει πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα καύσιμα να διαρρέουν στο υπέδαφος.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως μετά από τις δημιουργικές επεμβάσεις του στην υπόθεση της διαρροής πετρελαιοειδών στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λάρνακα, τις οποίες όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν εκτιμήσει, έχει εντοπιστεί η πηγή

της διαρροής και πρόκειται για ένα πρατήριο το οποίο διαθέτει πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις.

«Δυστυχώς», γράφει η ανακοίνωση, «η εξ’ ίσου πεπαλαιωμένη κυπριακή νομοθεσία για τη λειτουργία των πρατηρίων πετρελαιοειδών δεν επιτρέπει την άμεση αναστολή λειτουργίας του πρατηρίου. Η γραφειοκρατία και η αναποφασιστικότητα σε όλο της το κυπριακό μεγαλείο. Οι δεξαμενές του πρατηρίου είναι γεμάτες και τώρα τα καύσιμα διαρρέουν στο έδαφος και εμπλουτίζουν με πετρελαιοειδή το υπέδαφος της Λάρνακας».

Οι Οικολόγοι καλούν τη νομική υπηρεσία να επισπεύσει τη διαδικασία νομικής επεξεργασίας των σχετικών νομοσχεδίων, η οποία καθυστερεί ένα χρόνο, καθώς επίσης καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες να αξιοποιήσουν κάθε νομικό εργαλείο για να ανασταλεί αμέσως η λειτουργία του προβληματικού  πρατηρίου.

Τέλος, καλούν το Δήμο Λάρνακας και τις άλλες δημοτικές αρχές να μην εκδώσουν άδειες λειτουργίας σε πρατήρια που δεν έχουν όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και πιστοποιητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα