Οικολόγοι: Αντί θάλασσα βλέπουμε τοίχο στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού

10:12 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Βασικός όρος του διαγωνισμού για τα σχέδια του ψαρολίμανου ήταν η Οπτική Σύνδεση του Κάστρου της Λεμεσού με το Παλιό Λιμάνι.

Αυτός ο όρος καταπατήθηκε κατάφωρα αφού αντί ενός ρομαντικού ψαρολίμανου, όπως προνοούσαν τα σχέδια, κάποιοι το μετέτρεψαν σε ένα επικερδές εμπορικό κέντρο και διέκοψαν όλες τις οπτικές ευθείες του ιστορικού ιστού, χωρίς κανένα σεβασμό.

Τα έργα και οι κατασκευές που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν συνάδουν με τα αρχικά σχέδια που κατατέθηκαν γεγονός που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων

της πόλης.

Άλλα σχέδια εγκριθήκαν αρχικά, άλλα έγιναν τελικά. Συγκεκριμένο κτίριο, δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό, προέκυψε αργότερα αφού η Αρχή Λιμένων Κύπρου θέλει να εκμεταλλευθεί και το τελευταίο εκατοστό άκτιστης γης για να δημιουργήσει εγκαταστάσεις που θα αποφέρουν χρήματα (καταστήματα, καφετερίες κλπ). Κι όλα αυτά με την ανοχή του Δήμου Λεμεσού, της Πολεοδομίας και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το Κίνημα Οικολόγων ζητά να σταματήσουν τα έργα πάραυτα , να διεξαχθεί έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που ευθύνονται για την αλλαγή των συμφωνηθέντων όρων του έργου. Ζητούμε επίσης την άμεση κατεδάφιση του εν λόγω κτιρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα