Οικολόγοι: Δεν στηρίζουμε την απόφαση του Eurogroup

17:03 16/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών μετά από την πρώτη ανάγνωση της χτεσινής απόφασης του Eurogroup και μετά από
πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Οικονομικών του Κινήματος, αποφάσισε τα εξής:

Θεωρούμε ότι η απόφαση αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη. Από τη μελέτη των επιπτώσεων στην Κυπριακή Οικονομία συνάγεται ότι το σύνολο των μέτρων που περιλαμβάνονται στην απόφαση δεν εξασφαλίζει τη σωτηρία της Κυπριακής Οικονομίας. Αντίθετα οι επιπτώσεις στον απλό πολίτη και τον εργαζόμενο, αναμένονται να είναι βαρειές και θα προστεθούν στις δοκιμασίες

που ήδη υφίσταται αυτός ο λαός.
Αναμένουμε την πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αποψινή του συνάντηση με τους Αρχηγούς των Κομμάτων. Υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης. Στη συνάντηση θα καταθέσουμε και μια δέσμη εισηγήσεων και θέσεων του Κινήματος ως εναλλακτική πρόταση έναντι της απόφασης του Eurogroup.

Ως Κίνημα Οικολόγων εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία μετά από την απόφαση του Eurogroup. Σημειώνουμε την απουσία μέτρων ανάπτυξης που θα απαβλύνουν τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, όπως την ανεργία ιδιαίτερα των νέων. Επίσης ανησυχούμε για τις κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων και τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.
Όμως δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις και διχόνοια. Είναι η ώρα για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ενότητας της πολιτικής ηγεσίας και το λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα