Οικολόγοι: Ενδιαφέρουσα η πρόταση για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας

14:07 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πρόταση για συγκρότηση «Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας» κρίνεται ως ενδιαφέρουσα και δεν απορρίπτεται, δήλωσε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ελένη Χρυσοστόμου, όμως ανέφερε ότι σημαντικό στοιχείο για την απόφαση των Οικολόγων επί της πρότασης αποτελεί το περιεχόμενο του υπό διαμόρφωση μνημονίου.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι το Κίνημα δεν θα συμμετάσχει σε αυτό το στάδιο σε επιτροπές διαμόρφωσης κυβερνητικού προγράμματος, ενώ είπε ότι θα συνεχιστεί η επαφή και συνεργασία

του Κινήματος με όσους υποψηφίους επιθυμούν, συνεχίζοντας την ανταλλαγή εγγράφων και τη συζήτηση επί κομβικών σημείων των Προτάσεων Οικολογικής Κυβερνητικής Πολιτικής.

Ακόμη είπε ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτο παγκύπριο συνεδρίου, το οποίο ορίστηκε κατ’ αρχήν στις 7 Οκτωβρίου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στα γραφεία του Κινήματος το μεσημέρι, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών συνήλθε την Τρίτη, 31 Ιουλίου, σε κοινή συνεδρίαση με την Εκτελεστική Γραμματεία στη Λεμεσό και συζήτησε τις εξελίξεις στο θέμα των προεδρικών εκλογών και ειδικότερα την πρόσκληση των υποψηφίων για άμεση συμμετοχή στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος.

Συμπλήρωσε ότι, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε, «η συμμετοχή σε αυτό το στάδιο σε επιτροπή διαμόρφωσης κυβερνητικού προγράμματος οποιουδήποτε υποψηφίου θα αποτελεί καθοριστικής και κατευθυντήριας μορφής απόφαση που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Επιτροπής ή της Εκτελεστικής Γραμματείας».

Όπως είπε η κ. Χρυσοστόμου, τέτοιας μορφής καθοριστική απόφαση πρέπει να ληφθεί μετά από συλλογικό προβληματισμό και με τη συμμετοχή, όλων των μελών του Κινήματος.

Ανέφερε επίσης ότι επιβάλλεται να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα μέλη του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών να εκφράσουν την άποψή τους.

Για το σκοπό αυτό, είπε, θα οργανωθούν επαρχιακές συνελεύσεις μελών και φίλων του Κινήματος σε όλες τις πόλεις, θα συνεδριάσουν όλες οι τοπικές και θεματικές επιτροπές και οργανώσεις και θα κληθούν όλα τα μέλη να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένου ερωτηματολογίου, υπό τύπον εσωτερικής δημοσκόπησης, στα πλαίσια έκτακτου παγκύπριου συνεδρίου, που κατ’ αρχήν ορίστηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι σημαντικό στοιχείο για την απόφαση των Οικολόγων επί της πρότασης για «Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας» αποτελεί το περιεχόμενο του υπό διαμόρφωση μνημονίου, στο οποίο η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Φλεβάρη, θα υποχρεωθεί να αναλάβει την εφαρμογή του.

Σε ερώτηση αναφορικά με τη διασύνδεση των δύο πτυχών, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι κατά τους Οικολόγους, οι αποφάσεις που θα παρθούν για το Μνημόνιο θα επηρεάσουν την όποια μελλοντική Κυβέρνηση. «Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε από πριν τι προτάσεις θα γίνουν, τι θα συμφωνηθεί για να τοποθετηθούμε», είπε.

Συμπλήρωσε ότι βαρύνουσας σημασίας είναι η άποψη των ψηφοφόρων του Κινήματος, που επηρεάζονται άμεσα από το Μνημόνιο.

Κατα

Keywords
Τυχαία Θέματα