Οικολόγοι: Καθυστερεί αδικαιολόγητα η πρόσληψη των ωρομισθίων στη δημόσια υπηρεσία

11:54 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κακίζει την τεράστια καθυστέρηση που έχει προκύψει από τον κυβερνητικό μηχανισμό στην διεκπεραίωση των αναγκαίων διαδικασιών για να προχωρήσει το δημόσιο στην πρόσληψη των 992 ωρομισθίων που είχε εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων από τον περασμένο μήνα. Λίγο η επιμονή του υπουργείου Οικονομικών όπως σταλούν εκ νέου οι ανάγκες των διαφόρων τμημάτων (παρά την έγκριση της Βουλής του σχετικού κονδυλίου στη βάση αναλυτικού καταλόγου

προσλήψεων), λίγο η καθυστέρηση στην ετοιμασία επιστολών, έγκριση από αντίστοιχους υπουργούς, διαχείριση από το υπουργείο οικονομικών και πάλι αποστολή τελικής έγκρισης πίσω στα αρμόδια τμήματα, τελικά πολύ λίγοι ωρομίσθιοι έχουν ειδοποιηθεί για να ξεκινήσουνε δουλειά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Μας ξενίζει το γεγονός ότι διαφαίνεται μια εμμονή στην γραφειοκρατική προσέγγιση σε ένας τόσο σοβαρό θέμα. Το ένα Τμήμα κατηγορεί το άλλο για την καθυστέρηση διεκπεραίωσης των αναγκαίων διαδικασιών ενώ 992 οικογενειάρχες περιμένουν εναγωνίως να κτυπήσει το τηλέφωνο τους για να ειδοποιηθούν να πάνε να εργαστούν την Δευτέρα.

Μας απασχολεί επίσης το γεγονός ότι, με τις καθυστερήσεις που εκ των πραγμάτων έχουν προκύψει, μόνο οι ωρομίσθιοι αορίστου χρόνου θα προσληφθούν. Οι υπόλοιπες θέσεις θα πρέπει να πληρωθούν με τη διαδικασία των συνεντεύξεων και με την αποστολή ανέργων από τα επαρχιακά γραφεία εξευρέσεως εργασίας, που εξ’ υπονοεί περισσότερη καθυστέρηση και πιθανότατα πρόσληψη των υπολοίπων ωρομισθίων μόλις την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Πέραν από την περαιτέρω καθυστέρηση στην εκτέλεση απόλυτα αναγκαίων εργασιών από αυτό το εργατικό προσωπικό, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι από αυτό τον μήνα επιβάλλονται περαιτέρω αποκοπές από τους μισθούς των υπαλλήλων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, που είχε θεωρηθεί αναγκαία για να διασφαλιστεί η εργοδότηση αυτών των ατόμων. Με τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει, η κυβέρνηση θα «κερδίσει» κάποια ποσά για άλλες ανάγκες του Πάγιου Ταμείου της, πέραν από αυτές για τις οποίες έγιναν οι περαιτέρω αποκοπές. Παράλληλα, ελπίζουμε ότι παρά την καθυστέρηση που παρατηρείται στην πρόσληψη των ωρομισθίων, δεν θα μειωθεί το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν στην εργοδότηση σε λιγότερο από τους 6 μήνες, ουσιαστικά αποκλείοντας τους την πρόσβαση σε ανεργειακό επίδομα όταν θα απολυθούν.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική στη διαχείριση των κονδυλίων που της προσφέρουν οι θυσίες των εργαζομένων και ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξουν οι ρυθμοί εργασίας της κρατικής μηχανής για να δούμε άσπρη μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα