Οικολόγοι: Να εκδοθούν ο Ν. Μιχαηλίδης και ο υιός του

14:31 5/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο υιός του Μιχάλης πρέπει να εκδοθούν στις ελληνικές Αρχές μετά από το ένταλμα σύλληψης τους, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποσιωπηθεί και αυτή η ιστορία, να βρεθούν προσχήματα ή νομικά κολλήματα για αποφυγή της έκδοσης τους.

«Αυτό θα επιβεβαίωνε το κράτος ατιμωρησίας και θα ήταν άκρως προκλητικό απέναντι στον κυπριακό λαό, ο

οποίος αναμένει την απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης στα καθημερινά σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεργαστεί στη δίκη Τσοχατζόπουλου, επιτρέποντας την προσαγωγή του πρώην Υπουργού ως μάρτυρα στη δίκη. Επίσης πρέπει να διερευνηθούν και στην Κύπρο οι πτυχές των κατηγοριών που αφορούν τους πυραύλους TOR», πρόσθεσε.

Διορισμός ποινικών ανακριτών

———————————–

Όσον αφορά το θέμα του διορισμού ποινικών ανακριτών, η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είπε ότι το Κίνημα χαιρετίζει το διορισμό ποινικών ανακριτών, οι οποίοι θα διερευνήσουν τους λόγους που συνέβαλαν στην οικονομική καταστροφή της Κύπρου.

Από την πρώτη στιγμή το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κατάθεσε πρόταση για διορισμό ποινικών ανακριτών, οι οποίοι θα λειτουργούσαν παράλληλα με τη διαδικασία της ερευνητικής επιτροπής. «Αυτό θα καθησύχαζε το περί δικαίου αίσθημα του Κύπριου πολίτη, ο οποίος δεινοπαθεί με τα αποτελέσματα των πράξεων κάποιων υπευθύνων. Παράλληλα απορρίπτουμε την πρόταση για κατάργηση της ερευνητικής επιτροπής για το σκάνδαλο της οικονομίας», πρόσθεσε.

Υπάρχουν, συνέχισε, πολιτικές ευθύνες τις οποίες δεν πρόκειται να αναδείξει η ποινική έρευνα.

«Υπάρχουν επίσης πολλές πτυχές του σκανδάλου που βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας ή πτυχές για τις οποίες το ελλιπές (όπως πολλάκις υποδείξαμε) νομικό κυπριακό πλαίσιο, δεν προνοεί ποινικές ευθύνες. Συνεπώς είναι αναγκαίο να συνεχίσει το έργο της η ερευνητική επιτροπή. Ο κυπριακός λαός αναμένει να αποδοθούν επιτέλους, ευθύνες σε αυτούς που ευθύνονται. Να σταματήσει η χώρα μας να είναι η χώρα της ατιμωρησίας», κατέληξε η κ. Χρυσοστόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα