Οικολόγοι: Ο κ. Κυπριανού καλείται να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του

14:15 16/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι «τραγικές γελοιότητες στον τομέα της διαχείρισης των υδρογονανθράκων δυστυχώς συνεχίζονται», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ελένη Χρυσοστόμου και πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού δημιουργούν μείζον θεσμικό ζήτημα.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι ο κ. Κυπριανού κατηγορεί δημόσια το Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Σόλωνα Κασίνη για διαπλοκή και εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρείας Noble και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό.

«Ο κ. Κυπριανού καλείται να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του. Διαφορετικά θα παραμείνει εκτεθειμένος. Ακόμα κι` αν απολογηθεί δημόσια στον κ. Κασίνη, η ζημιά στην αξιοπιστία της Κύπρου θα είναι ανεπανόρθωτη. Για την ιστορία όμως αξίζει να θυμίσουμε ότι μόνο οι Οικολόγοι ζητούσαν πλήρη διαφάνεια για τις πρόνοιες του συμβολαίου της Noble. Το συμβόλαιο με τη Noble κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά από παρέμβαση της Γενικής Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννας Παναγιώτου σε σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο Βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης ήταν ο μόνος που ζήτησε τη συζήτηση του θέματος του συμβολαίου της Noble στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου.

«Για να είμαστε δίκαιοι, ο κ. Κασίνης ήταν πρόθυμος να ενημερώσει τη Βουλή. Ήταν το ΑΚΕΛ (και άλλοι) που αρνήθηκαν με συνέπεια και σταθερότητα την ενημέρωση στην Βουλή. Τώρα φαντάζει περίεργο που ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μιλά για όρους του συμβολαίου που ευνοούσαν την εταιρεία Noble. Για όλα αυτά οφείλει να δώσει άμεσες και ξεκάθαρες εξηγήσεις. Σε μια δύσκολη περίοδο όπου ο κυπριακός λαός έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για ανάκαμψη της οικονομίας στην εξόρυξη  φυσικού αέριου, τέτοιου είδους λασπολογίες και κατηγορίες  είναι απαράδεκτες και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα