Οικολόγοι: Πλαίσιο σωτηρίας και λύσεις εκτός μνημονίου

15:37 24/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών μετά από πολύωρη συνεδρίαση που είχε σήμερα και αφού αξιολόγησε τα μέχρι σήμερα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν τις τελευταίες μέρες αποφάσισε όπως:

Από την πολιτική που ακολούθησε η Τρόικα τους τελευταίους μήνες διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι τα πλαίσια τα οποία θέτει δεν είναι προς το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπονομεύεται η Εθνική μας κυριαρχία και τα Εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Ως εκ τούτου το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι,

δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία, η οποία φαίνεται να μην έχει τέλος αφού η Τρόικα επανέρχεται συνεχώς με διαδοχικές απαιτήσεις, οι οποίες μας θέτουν σε πιο δυσμενή θέση.
Μέσα στα πλαίσια της απόφασής μας, στην αναζήτηση λύσης εκτός Τρόικας, παραθέτουμε προτάσεις όπως την αναζήτηση εσωτερικού δανεισμού, την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, τη λειτουργία ταμείου Ανάπτυξης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, την προπώληση δικαιωμάτων φυσικού αερίου κ.ο.κ

Χρειάζεται διαφάνεια και ενότητα στην διαδικασία διάσωσης της πατρίδας μας, όμως ως Κίνημα Οικολόγων θεωρούμε ότι η όδευση στο δρόμο που χαράζει η Τρόικα δεν θα μας βγάλει από τα οικονομικά αδιέξοδα.
Αντίθετα μας βάζει σε μεγάλους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτικούς κινδύνους.
Υπό της συνθήκες που δημιούργησαν οι ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας και οι λανθασμένοι χειρισμοί της Κεντρικής Τράπεζας, μόνη επιλογή μένει πια η αναζήτηση λύσης εκτός της λογικής της διαδικασίας του μνημονίου.

Εντούτοις συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος, την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα και την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου.

Επιπλέον θα προωθήσουμε πρακτικές προτάσεις (π.χ. νομοσχέδια, ψηφίσματα) στη Βουλή για στήριξη των πιο πάνω προτάσεων. Παραμένει άμεση ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας η διόρθωση των στρεβλώσεων και των αδυναμιών που ταλανίζουν το Κεντρικό σύστημα διοίκησης και οικονομίας. Μέσα στα πλαίσια αυτά απαιτούμε την τιμωρία των ενόχων για το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σκάνδαλο, καθώς και την καταστρεπτική πολιτική διαχείριση της οικονομίας. Ιδιαίτερα απαιτούμε, όπως δοθεί η λίστα όσων φυγάδευσαν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους, τους τελευταίους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα