Ολι Ρεν: Περαιτέρω ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Κύπρου αν χρειαστεί

15:42 11/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην ετοιμότητα της Κομισιόν, να στηρίξει περαιτέρω την Κύπρο, μετά τις οδυνηρές αποφάσεις του Γιουρογκρούπ, αναφέρθηκε ο Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις της ΕΕ Ολι Ρεν, σε απάντηση του προς την ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ-Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων που υπέβαλλε η Κύπρια ευρωβουλευτής, ο Επίτροπος αναφέρει ότι ο στόχος της Κομισιόν είναι

τριπλός: α) Να εισέλθει η Κύπρος σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, β) Να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Κύπρο και την Ευρωζώνη και γ) Να προστατευθεί η ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ και της ενιαίας αγοράς.
” Αν και η Κύπρος παρουσιάζει καλές επιδόσεις στον τομέα της απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων, η ομάδα στήριξης θα αποσαφηνίσει τις σχετικές πηγές χρηματοδότησης και θα βοηθήσει την Κύπρο να αποκτήσει ταχεία πρόσβαση σε αυτές, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Ρεν.
Η κα.Παπαδοπούλου είχε συγκεκριμένα ζητήσει από την Κομισιόν να τοποθετηθεί σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις της, προκειμένου να παράσχει την απαιτούμενη ενίσχυση για την υποστήριξη του Κυπριακού λαού και τον περιορισμό των επιζήμιων συνεπειών των λεγόμενων σχεδίων διάσωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα