Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

15:58 16/7/2013 - Πηγή: OnlyCY


Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στις σημερινές συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη

και άλλες πόλεις της χώρας, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που σύμφωνα με τα συνδικάτα θα είναι «η ταφόπλακα των εργαζομένων». Oι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς τη Βουλή και απαίτησαν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ με τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων.
Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, με συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί και κατέληξε στο Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων, εργαζομένων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης από την Αττική, εκπαιδευτικών, αλλά και εργαζόμενων στον στενό δημόσιο τομέα στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και του τομέα Υγείας.

«Καλούμε τους βουλευτές, να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο γιατί θα είναι τραγικό λάθος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Βασίλης Πολυμερόπουλος, λέγοντας ότι πρόκειται για «τραγικό λάθος απέναντι στους εργαζόμενους, απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση απέναντι στη δημόσια διοίκηση, αλλά κυρίως απέναντι στην αξιοπρέπειά μας».

«Το δίλημμα των Ελλήνων βουλευτών είναι αν θα συνταχθούν με τα μνημόνια ή με το λαό» ανέφερε ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση τις 10πμ στην Ομόνοια η οποία επίσης κατέληξε στη Βουλή, στην οποία το παρών έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «έκτρωμα», λέγοντας ότι «η ασφυξία, που νιώθει ο λαός μας, θα πρέπει άμεσα να μετασχηματιστεί σε μαζική λαϊκή αντεπίθεση. Να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του, να μην περιμένει λύσεις από τα πάνω, για να μπορέσει να ανοίξει τελικά ο δρόμος, όσο είναι νωρίς να γυρίσει την πλάτη στο νέο διπολισμό που αρχίζει να διαμορφώνεται».

Την ίδια στιγμή στη Βουλή των Ελλήνων σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, ενώ νωρίτερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκαν για να συζητήσουν τρόπους κατευνασμού των αντιδράσεων που προκαλεί το νομοσχέδιο και στο εσωτερικό των κομμάτων τους. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, πήραν μέρος και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε νέα συγκέντρωση αύριο το απόγευμα στις 7μμ, στην πλατεία Συντάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα