Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της άσκησης “ΝΗΡΗΙΣ 2012″

15:43 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, στα ανοικτά της Λεμεσού, το βασικό μέρος της άσκησης “ΝΗΡΗΙΣ 2012″, με τη συμμετοχή πλωτών και εναέριων μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας και δυο πλοίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ναυτικής Ασφάλειας EMSA, τα οποία αντιμετώπισαν σενάριο ρύπανσης της θάλασσας από πετρελαιοκηλίδα, που σχηματίστηκε μετά από ναυτικό ατύχημα.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών

και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι “είναι σημαντικό να γίνονται αυτού του είδους οι ασκήσεις, ιδιαίτερα ενόψει του γεγονότος ότι η Κύπρος θα καταστεί σταδιακά ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό κέντρο, το οποίο μάλιστα θα έχει και πάρα πολλή κίνηση”.

Ο κ. Φλουρέντζου εξέφρασε, παράλληλα,  την ελπίδα ότι η συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας EMSA θα συνεχιστεί, “για να μπορούμε μελλοντικά να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε επικίνδυνες καταστάσεις από θαλάσσιες ρυπάνσεις”.

Στη φετινή άσκηση έλαβαν μέρος μαζί με τα δυο πλοία της EMSA, μονάδες και πλωτά μέσα του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της Αρχής Λιμένων Κύπρου, καθώς και ένα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων Αστυνομίας και αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, το οποίο πραγματοποίησε υποτιθέμενο ψεκασμό με χημικά διασκορπιστικά, αφού στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε οικολογικά χρωματισμένο νερό.

Η αυριανή και τελευταία μέρα της άσκησης αφορά εργασίες προστασίας της ακτογραμμής και του θαλάσσιου χώρου του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού, με τη συμμετοχή του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών και του προσωπικού της ΑΗΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα